Πολιτική Υγείας

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση", ανέφεραν τα πρακτορεία.

FDA CDC NIH: Λίγο αφότου η Pfizer ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH έκαναν μια κοινή δήλωση την ίδια μέρα λέγοντας, ουσιαστικά, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Σε μια μάχη των αναμνηστικών δηλώσεων, ο κατασκευαστής εμβολίων και η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταλήγουν σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Η Pfizer επισημαίνει “ενθαρρυντικά δεδομένα” για μια τρίτη λήψη που θα δοθεί 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό σε μια συνεχιζόμενη δοκιμή του εμβολίου COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της παραλλαγής Beta που ανησύχησε για πρώτη φορά τη Νότια Αφρική.

Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Nature διαπίστωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου τους παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής Delta σε εργαστηριακές δοκιμές. “Οι εταιρείες αναμένουν ότι μια τρίτη δόση θα ενισχύσει τους τίτλους των αντισωμάτων ακόμη υψηλότερα”, αναφέρει η δήλωση της Pfizer.

Η Pfizer, μαζί με τον συνεργάτη της BioNTech, επεσήμαναν επίσης στοιχεία από το Ισραήλ ότι το υφιστάμενο σχήμα δόσης mRNA δύο δόσεων παρέχει λιγότερη προστασία από τη μόλυνση καθώς τα επίπεδα της παραλλαγής Delta συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ και αλλού.

Λίγες ώρες αργότερα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δημοσίευσαν κοινή δήλωση δύο παραγράφων.

“Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται αναμνηστική λήψη αυτή τη στιγμή.

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση”, ανέφεραν τα πρακτορεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση φάνηκε να αναγνωρίζει την κίνηση της Pfizer, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει τη μεγάλη εικόνα. “Αυτή η διαδικασία λαμβάνει υπόψη εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα κοόρτης – τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν δεδομένα από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δεν βασίζονται αποκλειστικά σε αυτά τα δεδομένα.”

Τα πρακτορεία προσθέτουν, “συνεχίζουμε να εξετάζουμε τυχόν νέα δεδομένα καθώς καθίστανται διαθέσιμα και θα ενημερώνουμε το κοινό.

Είμαστε προετοιμασμένοι για αναμνηστικές δόσεις εάν και όταν η επιστήμη αποδείξει ότι χρειάζονται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Ο σύμβουλος της FDA που παραιτήθηκε από το φάρμακο του Αλτσχάιμερ λέει ότι «δεν υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία»

Για πέταγμα προορίζονται 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson

Απειλές θανάτου στο μέιλ του πρώην επικεφαλής των CDC για τη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Wuhan

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Πιθανή από του στόματος αντιική θεραπεία για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.