Πολιτική Υγείας

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση", ανέφεραν τα πρακτορεία.

FDA CDC NIH: Λίγο αφότου η Pfizer ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH έκαναν μια κοινή δήλωση την ίδια μέρα λέγοντας, ουσιαστικά, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Σε μια μάχη των αναμνηστικών δηλώσεων, ο κατασκευαστής εμβολίων και η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταλήγουν σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Η Pfizer επισημαίνει “ενθαρρυντικά δεδομένα” για μια τρίτη λήψη που θα δοθεί 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό σε μια συνεχιζόμενη δοκιμή του εμβολίου COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της παραλλαγής Beta που ανησύχησε για πρώτη φορά τη Νότια Αφρική.

Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Nature διαπίστωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου τους παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής Delta σε εργαστηριακές δοκιμές. “Οι εταιρείες αναμένουν ότι μια τρίτη δόση θα ενισχύσει τους τίτλους των αντισωμάτων ακόμη υψηλότερα”, αναφέρει η δήλωση της Pfizer.

Η Pfizer, μαζί με τον συνεργάτη της BioNTech, επεσήμαναν επίσης στοιχεία από το Ισραήλ ότι το υφιστάμενο σχήμα δόσης mRNA δύο δόσεων παρέχει λιγότερη προστασία από τη μόλυνση καθώς τα επίπεδα της παραλλαγής Delta συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ και αλλού.

Λίγες ώρες αργότερα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δημοσίευσαν κοινή δήλωση δύο παραγράφων.

“Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται αναμνηστική λήψη αυτή τη στιγμή.

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση”, ανέφεραν τα πρακτορεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση φάνηκε να αναγνωρίζει την κίνηση της Pfizer, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει τη μεγάλη εικόνα. “Αυτή η διαδικασία λαμβάνει υπόψη εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα κοόρτης – τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν δεδομένα από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δεν βασίζονται αποκλειστικά σε αυτά τα δεδομένα.”

Τα πρακτορεία προσθέτουν, “συνεχίζουμε να εξετάζουμε τυχόν νέα δεδομένα καθώς καθίστανται διαθέσιμα και θα ενημερώνουμε το κοινό.

Είμαστε προετοιμασμένοι για αναμνηστικές δόσεις εάν και όταν η επιστήμη αποδείξει ότι χρειάζονται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Ο σύμβουλος της FDA που παραιτήθηκε από το φάρμακο του Αλτσχάιμερ λέει ότι «δεν υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία»

Για πέταγμα προορίζονται 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson

Απειλές θανάτου στο μέιλ του πρώην επικεφαλής των CDC για τη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Wuhan

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Πιθανή από του στόματος αντιική θεραπεία για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea.