Πολιτική Υγείας

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

FDA CDC NIH: Κοινή Δήλωση των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ επί της ανακοίνωσης της Phizer για 3ο εμβόλιο

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση", ανέφεραν τα πρακτορεία.

FDA CDC NIH: Λίγο αφότου η Pfizer ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH έκαναν μια κοινή δήλωση την ίδια μέρα λέγοντας, ουσιαστικά, ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Σε μια μάχη των αναμνηστικών δηλώσεων, ο κατασκευαστής εμβολίων και η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταλήγουν σε πολύ διαφορετικά συμπεράσματα με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Η Pfizer επισημαίνει “ενθαρρυντικά δεδομένα” για μια τρίτη λήψη που θα δοθεί 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό σε μια συνεχιζόμενη δοκιμή του εμβολίου COVID-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της παραλλαγής Beta που ανησύχησε για πρώτη φορά τη Νότια Αφρική.

Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Nature διαπίστωσε ότι δύο δόσεις του εμβολίου τους παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής Delta σε εργαστηριακές δοκιμές. “Οι εταιρείες αναμένουν ότι μια τρίτη δόση θα ενισχύσει τους τίτλους των αντισωμάτων ακόμη υψηλότερα”, αναφέρει η δήλωση της Pfizer.

Η Pfizer, μαζί με τον συνεργάτη της BioNTech, επεσήμαναν επίσης στοιχεία από το Ισραήλ ότι το υφιστάμενο σχήμα δόσης mRNA δύο δόσεων παρέχει λιγότερη προστασία από τη μόλυνση καθώς τα επίπεδα της παραλλαγής Delta συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ και αλλού.

Λίγες ώρες αργότερα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δημοσίευσαν κοινή δήλωση δύο παραγράφων.

“Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται αναμνηστική λήψη αυτή τη στιγμή.

Οι FDA, CDC και NIH συμμετέχουν σε μια επιστημονική, αυστηρή διαδικασία για να εξετάσουν εάν ή πότε μπορεί να είναι απαραίτητη μια ενίσχυση”, ανέφεραν τα πρακτορεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση φάνηκε να αναγνωρίζει την κίνηση της Pfizer, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει τη μεγάλη εικόνα. “Αυτή η διαδικασία λαμβάνει υπόψη εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα κοόρτης – τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν δεδομένα από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά δεν βασίζονται αποκλειστικά σε αυτά τα δεδομένα.”

Τα πρακτορεία προσθέτουν, “συνεχίζουμε να εξετάζουμε τυχόν νέα δεδομένα καθώς καθίστανται διαθέσιμα και θα ενημερώνουμε το κοινό.

Είμαστε προετοιμασμένοι για αναμνηστικές δόσεις εάν και όταν η επιστήμη αποδείξει ότι χρειάζονται.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Ο σύμβουλος της FDA που παραιτήθηκε από το φάρμακο του Αλτσχάιμερ λέει ότι «δεν υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία»

Για πέταγμα προορίζονται 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson

Απειλές θανάτου στο μέιλ του πρώην επικεφαλής των CDC για τη θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Wuhan

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Πιθανή από του στόματος αντιική θεραπεία για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.