Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας ζήτησε έγκριση από τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς, για να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο για την ηπατίτιδα C ως θεραπεία για τον Covid-19, μετά από πολλά υποσχόμενα προσωρινά αποτελέσματα από μια δοκιμή στα τελικά στάδια, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C, όταν λαμβάνεται νωρίς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, σύμφωνα με δηλώσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Περίπου το 91% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο δοκιμάστηκαν αρνητικοί για τον Covid-19 σε τυπικές δοκιμές RT-PCR έως την 7η ημέρα, σε σύγκριση με σχεδόν το 79% στους οποίους δόθηκε το πρότυπο περίθαλψης, ανέφερε η εταιρεία επικαλούμενη δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης-III.

Το φάρμακο, γνωστό ως Pegylated Interferon alpha-2b, που ονομάστηκε «PegiHep» από την Cadila, εγκρίθηκε αρχικά για ηπατική νόσο του ήπατος και κυκλοφόρησε στην Ινδία πριν από 10 χρόνια και επανατοποθετείται τώρα για τη θεραπεία του Covid-19. Τα νέα έρχονται καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από κορονωϊό αυξάνονται δραματικά  στην Ινδία, η οποίαωσημειωτέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 12,5 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 164.000 θανάτους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφορές στα συμπτώματα covid-19, αλλεργιών και παρενεργειών μετά το εμβόλιο

Νέα έρευνα συνδέει το διαβήτη με Αλτσχάιμερ και χοληστερόλη

Εύχρηστο εμβόλιο σε spray ετοιμάζει η AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.