Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας ζήτησε έγκριση από τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς, για να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο για την ηπατίτιδα C ως θεραπεία για τον Covid-19, μετά από πολλά υποσχόμενα προσωρινά αποτελέσματα από μια δοκιμή στα τελικά στάδια, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C, όταν λαμβάνεται νωρίς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, σύμφωνα με δηλώσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Περίπου το 91% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο δοκιμάστηκαν αρνητικοί για τον Covid-19 σε τυπικές δοκιμές RT-PCR έως την 7η ημέρα, σε σύγκριση με σχεδόν το 79% στους οποίους δόθηκε το πρότυπο περίθαλψης, ανέφερε η εταιρεία επικαλούμενη δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης-III.

Το φάρμακο, γνωστό ως Pegylated Interferon alpha-2b, που ονομάστηκε «PegiHep» από την Cadila, εγκρίθηκε αρχικά για ηπατική νόσο του ήπατος και κυκλοφόρησε στην Ινδία πριν από 10 χρόνια και επανατοποθετείται τώρα για τη θεραπεία του Covid-19. Τα νέα έρχονται καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από κορονωϊό αυξάνονται δραματικά  στην Ινδία, η οποίαωσημειωτέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 12,5 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 164.000 θανάτους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφορές στα συμπτώματα covid-19, αλλεργιών και παρενεργειών μετά το εμβόλιο

Νέα έρευνα συνδέει το διαβήτη με Αλτσχάιμερ και χοληστερόλη

Εύχρηστο εμβόλιο σε spray ετοιμάζει η AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.