Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μειωμένες περιπλοκές της νόσου με φάρμακο για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας ζήτησε έγκριση από τους τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς, για να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο για την ηπατίτιδα C ως θεραπεία για τον Covid-19, μετά από πολλά υποσχόμενα προσωρινά αποτελέσματα από μια δοκιμή στα τελικά στάδια, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C, όταν λαμβάνεται νωρίς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, σύμφωνα με δηλώσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Περίπου το 91% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο δοκιμάστηκαν αρνητικοί για τον Covid-19 σε τυπικές δοκιμές RT-PCR έως την 7η ημέρα, σε σύγκριση με σχεδόν το 79% στους οποίους δόθηκε το πρότυπο περίθαλψης, ανέφερε η εταιρεία επικαλούμενη δεδομένα κλινικών δοκιμών Φάσης-III.

Το φάρμακο, γνωστό ως Pegylated Interferon alpha-2b, που ονομάστηκε «PegiHep» από την Cadila, εγκρίθηκε αρχικά για ηπατική νόσο του ήπατος και κυκλοφόρησε στην Ινδία πριν από 10 χρόνια και επανατοποθετείται τώρα για τη θεραπεία του Covid-19. Τα νέα έρχονται καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από κορονωϊό αυξάνονται δραματικά  στην Ινδία, η οποίαωσημειωτέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 12,5 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 164.000 θανάτους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαφορές στα συμπτώματα covid-19, αλλεργιών και παρενεργειών μετά το εμβόλιο

Νέα έρευνα συνδέει το διαβήτη με Αλτσχάιμερ και χοληστερόλη

Εύχρηστο εμβόλιο σε spray ετοιμάζει η AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.  

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Πανεθνική διανομή της θεραπείας Lilly-Αποτελεσματικός ο συνδυασμός αντισωμάτων κατά της δέλτα

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής.

Ενέσιμο μακράς δράσης για ενήλικες που ζουν με σχιζοφρένεια εγκρίνειο FDA

«Η σημερινή έγκριση μάς δίνει τη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε πώς διαχειριζόμαστε αυτήν τη χρόνια ασθένεια προσφέροντας στους ασθενείς και τους φροντιστές τη δυνατότητα για μια ζωή λιγότερο καθορισμένη από φάρμακα για σχιζοφρένεια», πρόσθεσε ο Μάρτιν.

Έγκριση φαρμάκου για ψωρίαση

Η UCB ανακοινώνει την έγκριση του  BIMZELX®▼(μπιμεκιζουμάμπη) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας 

Το εμβόλιο Moderna COVID-19 διπλασιάζει το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του εμβολίου Pfizer σύμφωνα με μελέτη

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τριπλάσια αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».