ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λοίμωξη Σημάδια: Είναι covid-19, αλλεργίες ή συμπτώματα μετά το εμβόλιο; Πώς θα δείτε τη διαφορά

Λοίμωξη Σημάδια: Είναι covid-19, αλλεργίες ή συμπτώματα μετά το εμβόλιο; Πώς θα δείτε τη διαφορά

Όσον αφορά τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, «οι παρενέργειες είναι συνήθως πόνος στο χέρι, κόπωση και μερικές φορές πονοκέφαλος», δήλωσε ο Whyte. "Όλα έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα. Εμφανίζονται συνήθως 4 ώρες περίπου μετά τον εμβολιασμό και υποχωρούν εντός 24 - 36 ωρών"

Λοίμωξη Σημάδια: Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των τριών. Με την άνοιξη να είναι επίσημα σε εμάς και το μυθιστόρημα του κορωνοϊού να εξαπλώνεται εν μέσω της μαζικής προσπάθειας εμβολιασμού της χώρας, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ εποχιακών αλλεργιών, λοίμωξης από κορωνοϊό και παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό.

“Μπορεί να είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι αλλεργίες από τη μόλυνση COVID, ειδικά όταν και οι δύο μπορεί να είναι επικρατούσες ταυτόχρονα μέσα στο έτος”, δήλωσε ο Δρ Fred Davis, ιατρός τμημάτων έκτακτης ανάγκης στο εβραϊκό ιατρικό κέντρο Northwell Health Long Island στο Long Island της Νέας Υόρκης , είπε στο Fox News.

«Οι ιογενείς λοιμώξεις συχνά σας προκαλούν ρίγη ή πυρετό και σας κάνουν να αισθάνεσθε πολύ κουρασμένοι. Οι αλλεργίες συνήθως δεν σας κάνουν να αισθάνεσθε πολύ κουρασμένοι», πρόσθεσε ο Whyte.

“Οι αλλεργίες δεν σας κάνουν να αναπνέετε δύσκολα ή να σας προκαλούν διάρροια όπως μπορεί να γίνει στη νόσο COVID.”

Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των τριών, ωστόσο, που θα μπορούσαν να τις ξεχωρίσουν λίγο πιο εύκολα. “Πάντα ρωτώ για τον κνησμό και τον πυρετό που είναι οι μεγάλοι διαφοροποιητές.

Οι αλλεργίες συνήθως δεν προκαλούν πυρετό, αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι κνησμό και γρατζουνιές“, δήλωσε ο Δρ John Whyte, επικεφαλής ιατρός της ιστοσελίδας υγειονομικής περίθαλψης στο WebMD, μια βασική διαφορά μεταξύ μιας λοίμωξης από κορωνοϊό και των αλλεργιών από την άνοιξη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κάνουν επίσης διακρίσεις μεταξύ των αλλεργιών και των συμπτωμάτων της covid.

Ενώ τα συμπτώματα και των δύο μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, κόπωση, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και συμφόρηση ή ρινική καταρροή, συμπτώματα όπως πυρετός και ρίγη, μυϊκοί και σωματικοί πόνοι, νέα απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς, ναυτία, έμετος και / ή διάρροια είναι πιο συχνές σε λοίμωξη COVID-19.

«Οι ιογενείς λοιμώξεις συχνά σας προκαλούν ρίγη ή πυρετό και σας κάνουν πολύ κουρασμένους. Οι αλλεργίες συνήθως δεν σας κάνουν πολύ κουρασμένους», πρόσθεσε ο Whyte. “Οι αλλεργίες δεν σας κάνουν να αναπνέετε δύσκολα ή να σας προκαλούν διάρροια όπως μπορεί να συμβαίνει στη νόσο COVID.”

Όσον αφορά τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, «οι παρενέργειες είναι συνήθως πόνος στο χέρι, κόπωση και μερικές φορές πονοκέφαλος», δήλωσε ο Whyte. “Όλα έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα. Εμφανίζονται συνήθως 4 ώρες περίπου μετά τον εμβολιασμό και υποχωρούν εντός 24 – 36 ωρών”, συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι αλλεργίες και τα συμπτώματα που σχετίζονται με μια λοίμωξη από κορωνοϊό δεν επιλύονται τόσο γρήγορα. Συνολικά, εάν δεν είστε σίγουροι και ανησυχείτε ότι ενδέχεται να έχετε μολυνθεί από κορωνοϊό, συνιστάται να δοκιμάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC για να αποφύγετε την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο και παρουσιάζουν επιδείνωση ερυθρότητας ή ευαισθησίας στο σημείο όπου εγχύθηκε το εμβόλιο μετά από 24 ώρες, καθώς και εκείνοι των οποίων οι παρενέργειες είναι ανησυχητικές ή δεν φαίνεται να απομακρύνονται μετά από μερικές ημέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό ή τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, συνιστούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συμπτώματα της covid-19 παραμένουν και μετά την ίαση

Η αναφυλαξία είναι επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση των εμβολίων

Οδηγός συμπτωμάτων για κορωνοϊό, κρυολόγημα και γρίπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παύση του εμβολίου της J&J ήταν ένα μεγάλο λάθος δηλώνει ο καθηγητής ιατρικής Δρ. Marc Siegel

Δρ Marc Siegel: Τα μηνύματα κατά του φόβου είναι σημαντικά για τους κλινικούς ιατρούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να θέσουν τους κινδύνους σε προοπτική. Siegel: «Τεράστια πυρκαγιά» στα μηνύματα εμβολίων από τον Fauci, αξιωματούχους υγείας. Ο καθηγητής Ιατρικής και ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marc Siegel, συζητά την εκτεταμένη κριτική για την […]

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.