Επιχειρηματικά

AstraZeneca Covid-19: Η Οξφόρδη μελετά το εμβόλιο ρινικού spray κατά του κορωνοϊού

AstraZeneca Covid-19: Η Οξφόρδη μελετά το εμβόλιο ρινικού spray κατά του κορωνοϊού

«Ελπίζουμε ότι αυτή η μικρή μελέτη επικεντρωμένη στην ασφάλεια θα θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές μεγαλύτερες μελέτες που απαιτούνται για να ελεγχθεί εάν η χορήγηση του εμβολίου με αυτόν τον τρόπο προστατεύει από τη μόλυνση από κορωνοϊό».

AstraZeneca Covid-19: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελετά μια έκδοση ρινικού εκνεφώματος του εμβολίου Oxford-AstraZeneca COVID-19 σε 30 νέους, υγιείς εθελοντές και θα αξιολογήσει την επαγόμενη ανοσοαπόκριση, την ασφάλεια και τυχόν παρενέργειες. Η δοκιμή σε πρώιμο στάδιο θα εγγράψει ενήλικες ηλικίας 18 έως 40 ετών από την περιοχή της Οξφόρδης και οι ερευνητές θα πραγματοποιήσουν τέσσερις μήνες παρακολούθησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. “Ορισμένοι ανοσολόγοι πιστεύουν ότι η χορήγηση του εμβολίου έναντι της λοίμωξης μπορεί να επιτύχει ενισχυμένη προστασία, ειδικά έναντι της μετάδοσης και της ήπιας νόσου”, δήλωσε ο Δρ Sandy Douglas, ιατρός-επιστήμονας και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η μικρή μελέτη επικεντρωμένη στην ασφάλεια θα θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές μεγαλύτερες μελέτες που απαιτούνται για να ελεγχθεί εάν η χορήγηση του εμβολίου με αυτόν τον τρόπο προστατεύει από τη μόλυνση από κορωνοϊό». Ο Ντάγκλας πρότεινε ότι το ρινικό σπρέι θα μπορούσε να ενισχύσει την πρόσληψη εμβολίου επειδή ορισμένοι μπορεί να προτιμούν αυτήν τη μέθοδο από την ένεση. Υπέδειξε επίσης «πρακτικά πλεονεκτήματα» που προσφέρει το σπρέι, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει παράλληλα με τις προσπάθειες εμβολιασμού στα σχολεία. “Το ρινικό σπρέι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την αύξηση της γκάμας των επιλογών μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και του αντίκτυπου της COVID-19 παγκοσμίως,” πρόσθεσε η Δρ Meera Madhavan, επικεφαλής κλινικός ερευνητής.

Η AstraZeneca σκοπεύει να υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης από την Αρχή Έγκρισης Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ για το εμβόλιό της τις προσεχείς εβδομάδες, αν και η εταιρεία αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στο εξωτερικό αφού πάνω από δώδεκα κυρίως ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν προσωρινά λόγω αναφορών για θρόμβους αίματος σε ορισμένα εμβολιασμένα άτομα. Οι ρυθμιστικοί φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ επιβεβαίωσαν αμφότεροι ότι το εμβόλιο δεν αυξάνει τον συνολικό κίνδυνο πήξης του αίματος και στην πραγματικότητα πιθανώς μειώνει τον κίνδυνο επειδή η ίδια η νόσος COVID-19 είναι πρόδρομος της πήξης. Ωστόσο, εκστρατείες αναστολής εμβολιασμών τραυμάτισαν την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, λένε οι ειδικοί.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία αντιμετώπισε έλεγχο, αφού το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δήλωσε ότι μπορεί να παρείχε μια ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας. Τα δεδομένα από τότε που κυκλοφόρησαν κατέδειξαν αποτελεσματικότητα 76% έναντι της συμπτωματικής COVID-19. Τα προηγούμενα δεδομένα αντανακλούσαν 79% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων και 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και νοσηλείας. Η νέα ανάλυση ανέφερε επίσης 100% αποτελεσματικότητα “έναντι σοβαρής ή κρίσιμης νόσου και νοσηλείας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η AstraZeneca ξεπερνάει τις δυσκολίες

Εμβόλιο astrazeneca Ασφάλεια : Επίσημες ενημερώσεις του οργανισμου 17/03/21

Μαρία Θεοδωρίδου για AstraZeneca: Συνέχιση των εμβολιασμών βάσει του προγραμματισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.