Πολιτική Φαρμάκoυ

Ηπατίτιδα C : Η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης αυξάνει το clawback

Ηπατίτιδα C : Η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης αυξάνει το clawback

της Νικολέτας Ντάμπου

Τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά σχετικά με την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ανδρέα Ξανθού για την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για την ηπατίτιδα C στη Βουλή.

Από την μια ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόλαβε, λόγω εκλογών  , όπως ισχυρίζετο, να υπογράψει τη νέα  σύμβαση  για την ηπατίτιδα μετά  την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ,από την άλλη η ΝΔ που έχει στο ενεργητικό της ότι από το 2013-2014 η τότε επιτροπή δεν έκανε τίποτε και  η νέα κυβέρνηση που  επί εξάμηνο πάλι δεν έκανε  τίποτε  , οδήγησε να κλείσει το θέμα ανώδυνα ,ενώ  αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους ,όπως δήλωσε ο υπουργός να ολοκληρωθεί η νέα διαπραγμάτευση τουλάχιστον για την ηπατίτιδα .

Σημειώνεται ότι η μη υπογραφή νέας σύμβασης  από το Σεπτέμβριο του 2018 έως σήμερα ,έχει επιβαρύνει το clawback για το οποίο εξαπολύει μύδρους η βιομηχανία καθώς την έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο .

 ipatitida C

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Novartis FDA: Λαμβάνει τον χαρακτηρισμό της καινοτόμου θεραπείας για την λευχαιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Μειωμένες οι παρενέργειες της Covid-19 με τη λήψη φαρμάκου για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.

Novartis SMA : Νέα δεδομένα για την θεραπεία της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας

Novartis SMA : Νέα δεδομένα για το onasemnogene abeparvovec δείχνουν αναμενόμενη της ηλικίας ανάπτυξη όταν χορηγείται εγκαίρως, όφελος σε συνθήκες κλινικής πρακτικής για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και διατήρηση των αποτελεσμάτων μέχρι 5+ χρόνια μετά τη θεραπεία.