Πολιτική Φαρμάκoυ

Johnson & Johnson: Ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Η Johnson & Johnson αγωνίζεται εδώ και χρόνια εναντίον αγωγών που ισχυρίζονται ότι οι σκόνες τάλκης προκαλούν καρκίνο, αλλά τώρα οι επενδυτές έχουν την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κοστίσει η διαφορά για τον γίγαντα των ναρκωτικών. Και είναι περίπου διπλάσιο από ό, τι είχε καταλάβει η J&J πέρυσι.

Σε μια ετήσια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η J&J δήλωσε ότι τα έξοδα δικαστικής διεκδίκησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων 2020 «σχετίζονται με αποθεματικά σχετικά με ταλκ και ορισμένους διακανονισμούς » αξίας 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αντιμετωπίζει 25.000 κατηγορίες που ισχυρίζονται ότι τα οικιακά προϊόντα προκαλούν καρκίνο και εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία προσφυγής μαζικής απόφασης για το Μιζούρι.

Μετά από μια κριτική επιτροπή του Σεντ Λούις το 2018 διέταξε τον φαρμακοποιό να πληρώσει 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ένα εφετείο μείωσε τον αριθμό σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο καλοκαίρι. Με επιπρόσθετο ενδιαφέρον, η ετυμηγορία είναι τώρα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η J&J προσφεύγει στην υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η αίτηση για μεταφορά της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μιζούρι απέτυχε το Νοέμβριο, και τότε η J&J δήλωσε ότι θα αφιέρωσε αποθεματικό 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποτελέσματα του 2020.

Η J&J «συνεχίζει να πιστεύει ότι έχει ισχυρούς νομικούς λόγους για την έφεση αυτής της ετυμηγορίας, καθώς και άλλες αποφάσεις που έχει ασκήσει έφεση», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεση SEC.Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η J&J επέλεξε να το διευθετήσει. Πέρυσι, το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία είχε μετακινηθεί για να διευθετήσει περίπου 1.000 υποθέσεις για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπεράσπισης τάλκης της J & J, οι επιτροπές σε πολλές πολιτείες διέταξαν την εταιρεία να καταβάλει αρκετά ετυμηγορίες. Οι εκκλήσεις της εταιρείας έχουν επιτύχει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά ορισμένα βραβεία κατά της εταιρείας εξακολουθούν να ισχύουν. Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα δικαστήριο στη Νέα Υόρκη διέταξε την J&J να πληρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ζευγάρι στο Μπρούκλιν για τους ισχυρισμούς τους για καρκίνο τάλκης, αναφέρει το Reuters.

Και πέρυσι, εν μέσω επιχειρηματικών διαταραχών από τον COVID-19, η J&J τράβηξε σκόνες βασισμένες σε τάλκη από την αγορά των ΗΠΑ, επικαλούμενη μια ανασκόπηση χαρτοφυλακίου που προκλήθηκε από την πανδημία και όχι τις χιλιάδες αγωγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υποβολή δεδομένων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την Jonson & Jonson για καταχώρηση του εμβολίου της ως επείγουσας χρήσης

Αίτηση στον EMA για το υποψήφιο εμβόλιο της κατά της COVID-19 υπέβαλλε η Johnson & Johnson

Αποτελεσματική κατά 66% μια δόση του εμβολίου από τη Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Μειωμένες οι παρενέργειες της Covid-19 με τη λήψη φαρμάκου για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.