Πολιτική Φαρμάκoυ

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, θα συζητηθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Διοργανώνεται την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 19:00-21:00 (Greek time),εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: European Pharmaceutical Strategy at a crossroads: independence versus market consolidation?”. 

Εν όψει της νέας Πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος συνδιοργανώνει  με την Medicines for Europe στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο επίκαιρη συζήτηση, με καλεσμένους επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής και εκπροσώπους του κλάδου του φαρμάκου και των συλλόγων ασθενών, σχετικά με τις αλλαγές που φέρει η νέα πρόταση.Η Agenda _ EPP . MFE . EU40 EVENT 3rd May 2023.doc

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. θ. Τρύφων, θα συμμετέχει στην συζήτηση ως εκπρόσωπος και Executive Member της Medicines for Europe.Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν οι διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του φαρμακευτικού πλαισίου, επικεντρώνοντας στο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει τη βιομηχανία φαρμάκων να προωθήσει την έρευνα και τη χρήση τεχνολογιών ώστε να διασφαλίζεται η δίκαιη πρόσβαση των ασθενών στην ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο

Αναθεωρείται η φαρμακευτική πολιτική για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Έλενα Χουλιάρα: Πώς θα ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του ΕΣΥ

Πλεύρης: Το ΕΣΥ άντεξε την πανδημία & την υποχρηματοδότηση - Διαρκείς μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση

Δ.Ευγενίδης: Με τον νέο τρόπο ελέγχου ιατρικών συνταγών γίνονται πολλά σφάλματα

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access

Οι επιζήσαντες εγκεφαλικού επωφελούνται από σχέδια διαχείρισης χρόνιων ασθενειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ Κλινικές Μελέτες: Το μεγαλύτερο όφελος είναι για τους Έλληνες ασθενείς

20 Μαΐου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τονίζει, για μια ακόμη φορά, το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην προάσπιση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το PhARMA Innovation Forum Greece

Καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των μελών του PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece που πραγματοποιήθηκε χθες. Το νέο ΔΣ συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα.

Επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα

Νέα Έκθεση του Economist Impact αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα.Η ΧΝΝ επηρεάζει έναν στους 10 ενήλικες στην Ευρώπη, ωστόσο παραμένει σημαντικά υποδιαγνωσμένη.

Απεταμίνη: Ένα παράνομα εισαγόμενο προϊόν αύξησης βάρους

H απεταμίνη διατίθεται παράνομα στην αγορά για αύξηση βάρους και αύξηση της σωματικής διάπλασης.Μια δημοσιευμένη αναφορά περιγράφει ένα άτομο που ανέπτυξε αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χρήσης απεταμίνης.

Κώστας Παπαγιάννης στο Φόρουμ Δελφών: Τρεις προκλήσεις και μια ευκαιρία στην φαρμακευτική νομοθεσία

Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας, αναλύοντας τις τρεις προκλήσεις και τη μια ευκαιρία που παρουσιάζονται.

Προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του φαρμάκου Veklury

Gilead: Η Κλινική Δοκιμή Φάσης 3 κατέδειξε το προφίλ ασφάλειας του φαρμάκου  Veklury σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική δυσλειτουργία.Πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η θεραπεία με το φάρμακο Veklury έχει μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας και επανεισδοχής που σχετίζεται με COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς σε όλες τις παραλλαγές ανησυχίας, συμπεριλαμβανομένου του Omicron.Παράλληλα , η Gilead παρουσιάζει Θετικά Δεδομένα Φάσης 1 για τη διερευνητική από του στόματος Αντιιική Θεραπεία COVID-19, Obeldesivir (GS-5245).

Επί τάπητος οι κλειστοί προϋπολογισμοί φαρμάκων

Οι κλειστοί προϋπολογισμοί των φαρμάκων τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης.