Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, θα συζητηθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Διοργανώνεται την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 19:00-21:00 (Greek time),εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: European Pharmaceutical Strategy at a crossroads: independence versus market consolidation?”. 

Εν όψει της νέας Πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος συνδιοργανώνει  με την Medicines for Europe στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο επίκαιρη συζήτηση, με καλεσμένους επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής και εκπροσώπους του κλάδου του φαρμάκου και των συλλόγων ασθενών, σχετικά με τις αλλαγές που φέρει η νέα πρόταση.Η Agenda _ EPP . MFE . EU40 EVENT 3rd May 2023.doc

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. θ. Τρύφων, θα συμμετέχει στην συζήτηση ως εκπρόσωπος και Executive Member της Medicines for Europe.Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν οι διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του φαρμακευτικού πλαισίου, επικεντρώνοντας στο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει τη βιομηχανία φαρμάκων να προωθήσει την έρευνα και τη χρήση τεχνολογιών ώστε να διασφαλίζεται η δίκαιη πρόσβαση των ασθενών στην ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο

Αναθεωρείται η φαρμακευτική πολιτική για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων

Έλενα Χουλιάρα: Πώς θα ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του ΕΣΥ

Πλεύρης: Το ΕΣΥ άντεξε την πανδημία & την υποχρηματοδότηση - Διαρκείς μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση

Δ.Ευγενίδης: Με τον νέο τρόπο ελέγχου ιατρικών συνταγών γίνονται πολλά σφάλματα

1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access

Οι επιζήσαντες εγκεφαλικού επωφελούνται από σχέδια διαχείρισης χρόνιων ασθενειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας της συμμαχίας της Ε.Ε. για τα κρίσιμα φάρμακα

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν από πλευράς ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών ΕΛΠΕΝ και DEMOS.

K. Παπαγιάννης- Novartis Hellas : Ανάγκη η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας

Η Novartis Hellas στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.

Επενδυτικό  clawback : Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2024 -2025

Ευχάριστα νέα για την φαρμακοβιομηχανία καθώς δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για  δικαιούχους επιχειρήσεις για το συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής φαρμακευτικής δαπάνης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έτη 2024 -2025 η οποία ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ . Πληροφορίες σχετικά με την δράση παρέχονται από το φορέα υλοποίησης, την γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, gsri.gov.gr Η […]

Ολ. Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ο κλάδος της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στενάζει από την υποχρηματοδότηση αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσουν τον εξορθολογισμό της ζήτησης, ανέφερε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Close Icon