Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο κατά του covid-19: Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες

Εμβόλιο κατά του covid-19:  Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες

Εμβόλιο κατά του covid-19: Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Ένα σετ εμβολίων εστάλη σε λάθος σημείο. Ένα νοσοκομειακό σύστημα στην Καλιφόρνια αναμένει να πάρει εμβόλια σε σκόνη αντί για κατεψυγμένα φιαλίδια. Και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν στην πραγματικότητα θα πρέπει να περιμένουν μήνες.

Η κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου είναι ήδη δύσκολη και έχει μόλις εγκριθεί. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε άδεια έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο της Pfizer και BioNTech την  Παρασκευή (11/12), και αναμένεται ευρέως να χορηγήσει EUA στο παρόμοιο εμβόλιο της Moderna την επόμενη εβδομάδα. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα και βρίσκονται σε εξέλιξη και στις 50 πολιτείες και στα εδάφη των ΗΠΑ.

Η Επιχείρηση Ταχύτητα Στρέβλωσης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει ξεκινήσει και διεξάγει συνεντεύξεις τύπου με επικεφαλής στρατηγούς που υπόσχονται μια στρατιωτική ανάπτυξη. Αλλά πέρα από τα αστεία για στρατιωτική ακρίβεια, οι ειδικοί περιμένουν ήδη πολλή σύγχυση, ένα δίκαιο φόβο και κάτι περισσότερο από μια μικρή οργή. Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όσους το επιθυμούν αμέσως. Η Pfizer αναμένεται να είναι σε θέση να παρέχει μόνο 2,9 εκατομμύρια δόσεις τις πρώτες ημέρες και μόνο έως 6,4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Operation Warp Speed, την κυβερνητική προσπάθεια εμβολίου. Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna μαζί μπορούν να προμηθεύσουν, το πολύ, 40 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι σύμβουλοι εμβολίων έχουν ήδη κατανείμει τις ομάδες προτεραιότητας σε υποομάδες και έχουν ορίσει αποκλειστικά τα πρώτα άτομα που θα λάβουν εμβόλια. Όσοι ανήκουν στην εν λόγω ομάδα 1α, η οποία έχει οριστεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης, θα περιλαμβάνουν εργαζομένους στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και άτομα σε ιδρύματα μακροχρόνιας περίθαλψης. Αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ομάδα ήδη ξεπερνά τα εμβόλια. Είναι περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι, και 40 εκατομμύρια δόσεις θα καλύπτουν μόνο 20 εκατομμύρια. Τα νοσοκομεία σχεδιάζουν να κάνουν διαλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19

Επισημάνσεις του Άντονι Φάουτσι για την πανδημία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την κοινή έναρξη εμβολιασμών στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».