Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο κατά του covid-19: Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες

Εμβόλιο κατά του covid-19:  Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες

Εμβόλιο κατά του covid-19: Η παράδοση του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Ένα σετ εμβολίων εστάλη σε λάθος σημείο. Ένα νοσοκομειακό σύστημα στην Καλιφόρνια αναμένει να πάρει εμβόλια σε σκόνη αντί για κατεψυγμένα φιαλίδια. Και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν στην πραγματικότητα θα πρέπει να περιμένουν μήνες.

Η κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου είναι ήδη δύσκολη και έχει μόλις εγκριθεί. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε άδεια έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο της Pfizer και BioNTech την  Παρασκευή (11/12), και αναμένεται ευρέως να χορηγήσει EUA στο παρόμοιο εμβόλιο της Moderna την επόμενη εβδομάδα. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα και βρίσκονται σε εξέλιξη και στις 50 πολιτείες και στα εδάφη των ΗΠΑ.

Η Επιχείρηση Ταχύτητα Στρέβλωσης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει ξεκινήσει και διεξάγει συνεντεύξεις τύπου με επικεφαλής στρατηγούς που υπόσχονται μια στρατιωτική ανάπτυξη. Αλλά πέρα από τα αστεία για στρατιωτική ακρίβεια, οι ειδικοί περιμένουν ήδη πολλή σύγχυση, ένα δίκαιο φόβο και κάτι περισσότερο από μια μικρή οργή. Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όσους το επιθυμούν αμέσως. Η Pfizer αναμένεται να είναι σε θέση να παρέχει μόνο 2,9 εκατομμύρια δόσεις τις πρώτες ημέρες και μόνο έως 6,4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Operation Warp Speed, την κυβερνητική προσπάθεια εμβολίου. Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna μαζί μπορούν να προμηθεύσουν, το πολύ, 40 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι σύμβουλοι εμβολίων έχουν ήδη κατανείμει τις ομάδες προτεραιότητας σε υποομάδες και έχουν ορίσει αποκλειστικά τα πρώτα άτομα που θα λάβουν εμβόλια. Όσοι ανήκουν στην εν λόγω ομάδα 1α, η οποία έχει οριστεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης, θα περιλαμβάνουν εργαζομένους στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και άτομα σε ιδρύματα μακροχρόνιας περίθαλψης. Αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ομάδα ήδη ξεπερνά τα εμβόλια. Είναι περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι, και 40 εκατομμύρια δόσεις θα καλύπτουν μόνο 20 εκατομμύρια. Τα νοσοκομεία σχεδιάζουν να κάνουν διαλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19

Επισημάνσεις του Άντονι Φάουτσι για την πανδημία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την κοινή έναρξη εμβολιασμών στην Ευρώπη

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.