ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α εμβόλιο: Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19

Η.Π.Α εμβόλιο: Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19

Η.Π.Α εμβόλιο: Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19. Ένα ακόμα εμβόλιο του κορωνοϊού πλησιάζει στην έγκριση έκτακτης ανάγκης μετά την επικύρωσή του από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Ο επικεφαλής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι η υπηρεσία του θα κινηθεί γρήγορα για να εγκρίνει το εμβόλιο Moderna, επιτρέποντας στην επιχείρηση να ξεκινήσει τη μεταφορά εκατομμυρίων δόσεων η οποία λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εκστρατείας ανοσοποίησης από τις ΗΠΑ με την έναρξη της μαραθώνιας Pfizer/BioNTech.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες περιπτώσεις και θανάτους από Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα. /Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 300.000. Την Πέμπτη(17/12), η συμβουλευτική επιτροπή ψήφισε 20-0 με μία αποχή ότι τα οφέλη του εμβολίου Moderna υπερτερούν των κινδύνων για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ίδια επιτροπή υποστήριξε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το οποίο οδήγησε σε έγκριση για επείγουσα χρήση την επόμενη ημέρα. Μετά την επικύρωση της επιτροπής, ο επίτροπος του FDA, Stephen Hahn,  δήλωσε ότι η υπηρεσία του ενημέρωσε την Μοντάνα ότι θα εργαστεί “γρήγορα” για την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης. Οι ρυθμιστές ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το εμβόλιο της Moderna ήταν ασφαλές και 94% αποτελεσματικό.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις, και 6 εκατομμύρια θα είναι έτοιμα να αποσταλούν μόλις το εμβόλιο εγκριθεί από την FDA. Για την αποστολή του εμβολίου Moderna απαιτούνται θερμοκρασίες περίπου -20C, παρόμοιες με αυτές ενός κανονικού καταψύκτη. Το εμβόλιο της  Pfizer απαιτεί θερμοκρασίες εγγύτερα στους -75C, καθιστώντας την εφοδιαστική των μεταφορών πολύ πιο δύσκολη. Και τα δύο εμβόλια απαιτούν και επαναληπτική ένεση. Η λήψη 2η ένεσης του εμβολίου της Moderna γίνεται 28 ημέρες μετά την πρώτη. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, και έχει δηλώσει ότι εάν εγκριθεί, η “συντριπτική πλειονότητα” του εμβολίου της θα παρασκευαστεί εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φως στο τούνελ της πανδημίας το ταξίδι του εμβολίου στα κράτη μέλη της ΕΕ

Η ερευνήτρια πίσω από την τεχνολογία RNA των εμβολίων του κορωνοϊού

Είκοσι έξι εμβόλια αναπτύσσει η Ρωσία κατά του νέου κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το Τέξας θα άρει το μέτρο για αναγκαία χρήση μάσκας και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου με πλήρη χωρητικότητα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Greg Abbott. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Τέξας 100%", δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη (02/03). Ωστόσο, το κύμα των επαναλειτουργιών έχει θέσει τις πολιτειακές δοικήσεις σε αντίθεση με τη διοίκηση του Μπάιντεν και τα ανώτερα στελέχη δημόσιας υγείας, που αντέδρασαν με απογοήτευση στη χαλάρωση των μέτρων σε μια επισφαλή στιγμή στην πανδημία.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο η πανδημία στην Βραζιλία

Η πανδημία COVID-19 έχει κοστίσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές στη Βραζιλία, με αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η χώρα μαστίζεται από μία νέα έξαρση του ιού, με μαζικούς θανάτους και το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πώς κατασκευάζεται το κρέας στο εργαστήριο

Οι  ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνικές που αναπτύχθηκαν για την αναγεννητική ιατρική, επιτυγχάνοντας την καλλιέργεια κομματιών κρέατος μεγέθους χιλιοστών, όπου η διάταξη των μυοσωλήνων είναι τέτοια που βοηθά στην προσομοίωση της αίσθησης του κρέατος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.