Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο Moderna: Η εταιρεία το υποβάλλει για έγκριση στον FDA

Εμβόλιο Moderna: Η εταιρεία το υποβάλλει για έγκριση στον FDA

Εμβόλιο Moderna: Η εταιρεία το υποβάλλει για έγκριση στον FDA. H Moderna είπε ότι θα ζητήσει από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής Φάσης 3, η διαπίστωση ότι το εμβόλιο ήταν 94,1% αποτελεσματικό κατά του Covid- 19.

Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών περιστατικών της νόσου. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν τα ίδια σε όλες τις ηλικίες, τη φυλή και τις κατηγορίες των φύλων, ανέφερε η επιχείρηση σε δήλωσή της. Δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες να είναι κόπωση, μυαλγία και αρθρώσεις και πονοκεφάλους.

Η Moderna ανέφερε ότι αναμένει από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων του FDA να συνεδριάσει στις 17 Δεκεμβρίου για να συζητήσει την υποβολή της. Αυτό είναι μια εβδομάδα μετά την αναμενόμενη συζήτηση από το FDA ενός άλλου υποψηφίου, που αναπτύχθηκε από την κολοσσιαία φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανό συνεργάτη της BioNTech, η οποία επίσης υπέβαλε αίτηση για κανονιστική έγκριση έχοντας παρατηρήσει παρόμοιο επίπεδο αποτελεσματικότητας. Και τα δύο φάρμακα, όπως της Moderna και το Pfizer-BioNTech, περιλαμβάνουν την εισαγωγή ειδικού κώδικα, του mRNA, στο σώμα, οδηγώντας το  να αναπτύξει ανοσολογική απάντηση. Κανένα φάρμακο με βάση το mRNA δεν έχει κερδίσει ποτέ έγκριση στο παρελθόν.

Η Moderna έλαβε περισσότερα από 1 δις δολάρια ομοσπονδιακή κυβερνητική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και την παραγωγή του υποψηφίου της, και άλλα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή της στο αμερικανικό κοινό.  Ο Hajo Zeeb καθηγητής στο Ινστιτούτο Πρόληψης Έρευνας και Επιδημιολογίας του Leibniz της Γερμανίας, ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δυο ξεχωριστές μελέτες βρήκαν παρόμοια υψηλά επίπεδα επιτυχίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

K. Μητσοτάκης: Η άρση του lockdown θα γίνει βάσει δεδομένων και όχι ημερομηνιών

Οι 2 αιτίες που εχουν "γονατίσει" το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη

Τρομακτική πρόκληση ο εμβολιασμός 1 δις ανθρώπων για την Ινδία

Προστατευτείτε από τη γρίπη με εύκολο τρόπο

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.

H ΕΕ εξετάζει την έγκριση για το εμβόλιο Covid-19 της Moderna

Εμβόλιο Κορωνοϊός: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna. Οι ΗΠΑ του έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου.