Τεχνολογία

Νέες προσπάθειες για τεστ κοροναϊού κατ΄οίκον

Νέες προσπάθειες για τεστ κοροναϊού κατ΄οίκον
 
Μια νέα εξέλιξη των δοκιμών στο σπίτι για τον COVID-19 έχει ανακοινωθεί, στοχεύοντας σε πολλά αμερικανικά κράτη. Ο Δρ Olan Soremekun, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του τεστ, εξηγεί περισσότερο.
Η Ready Responders , μια υγειονομική υπηρεσία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την παροχή φροντίδας στο σπίτι και τη δοκιμή COVID-19 για ασθενείς προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοσοκομεία.
 
Με την πρόσφατη χρηματοδότηση της σειράς Β ύψους 48 εκατομμυρίων δολαρίων από την GV και την Deerfield, οι ανταποκριτές ετοιμάζονται να επεκταθούν για να εξυπηρετήσουν άλλες αγορές, όπως το District of Columbia, Maryland, Νέα Υόρκη, Φλόριντα, Καλιφόρνια και Τέξας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού .
 
Ποια είναι τα συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19;
Ο Δρ Olan Soremekun: Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από το COVID-19 μπορούν να βιώσουν μια σειρά συμπτωμάτων, από ήπια μέχρι σοβαρή. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και κόπωση αρχικά. Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν επιπλέον συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση και ο πονόλαιμος. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, σύγχυση και μπλε χείλη και πρόσωπο που υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν με το COVID-19 και να μην παρουσιάσουν συμπτώματα.
 
Πόσο σημαντική είναι η δοκιμή για τον κοροναϊό;
Soremekun: Το COVID-19 έχει μολύνει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Ενώ ο ιός πιστεύεται ότι εξαπλώνεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο, η μετάδοση μπορεί επίσης να συμβεί αγγίζοντας τις επιφάνειες που μολύνονται, καθώς είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εξαπλώνεται πολύ εύκολα. Δεδομένου ότι μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 2 και 14 ημερών μετά την έκθεση για κάποιον να αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα – και άλλοι μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα καθόλου – είναι κρίσιμο το γεγονός ότι οι άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι και απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από άλλους ανθρώπους.
 
Επιπλέον, για να μετριαστεί η μετάδοση και να αντιμετωπιστούν σωστά όσοι έχουν μολυνθεί, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να δοκιμάζονται για τον ιό όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο μια ήπια μορφή του ιού και επομένως δεν χρειάζεται να δοκιμαστούν και να αναρρώσουν στο σπίτι τους, άλλοι μπορεί να χρειαστούν άμεση και ακριβή πρόσβαση στη δοκιμή COVID-19. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θετική διάγνωση μπορεί να δώσει πληροφορίες για τους επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής και να βοηθήσει καλύτερα να ενημερωθούν τα σχέδια θεραπείας για τους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα – που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της μετάδοσης και στην ενημέρωση των στελεχών των ιατρικών επαγγελμάτων, των πρώτων ανταποκριτών και των βασικών εργαζομένων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, αλλά που δεν παρουσιάζουν ακόμη συμπτώματα.
 
Τι είδους φροντίδα χρειάζονται οι ασθενείς;
Soremekun: Η θεραπεία για το COVID-19 εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων κάθε ασθενούς. Οι ασθενείς που δοκιμάζονται θετικά ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν αμέσως την αυτομόνωση, να ξεκουραστούν, να πίνουν πολλά υγρά και να παρακολουθήσουν τα συμπτώματά τους. Ενώ μερικοί άνθρωποι θα έχουν ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, άλλοι – ειδικά εκείνοι που έχουν προ-συναρπαστικές συνθήκες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα ή την καρδιακή λειτουργία – μπορεί να απαιτούν πιο εμπεριστατωμένη φροντίδα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει νοσηλείες για τη διαχείριση του ιού και παροχή υποστήριξης αναπνοής μέσω της χρήσης μηχανικού αναπνευστήρα.
 
Πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στο σπίτι  την επιβάρυνση των νοσοκομείων;
Soremekun: Κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, οι νοσοκομειακοί όγκοι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, με την εισροή ασθενών να εξετάζεται και να αντιμετωπίζεται για τον ιό. Για τη διαχείριση του COVID-19 και τη μείωση της επιβάρυνσης στα νοσοκομεία, η φροντίδα στο σπίτι είναι κρίσιμη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του προσωπικού, να σώσει τα νοσοκομειακά κρεβάτια για όσους το χρειάζονται περισσότερο και να μειώσει περαιτέρω τη μετάδοση.
 
Παρέχοντας φροντίδα στους ασθενείς στα σπίτια τους, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας, μπορούν να δουν ασθενείς σε καραντίνα, μακριά από νοσοκομεία και άλλα άτομα που ενδέχεται να μολυνθούν. Αυτό όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση των πιθανών μεταδόσεων του ιού στους πιο ευάλωτους και άλλους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, αλλά βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τα νοσοκομεία και τις αίθουσες έκτακτης ανάγκης που είναι συγκλονισμένα με την εισροή ασθενών ασθενών, προκαλώντας έλλειψη ΜΕΘ και διαθέσιμων κλινών. Με όγκους νοσοκομείων σε υψηλό επίπεδο λόγω της πανδημίας COVID-19, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σώσουμε τους απαραίτητους πόρους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.