Ομορφιά

Ομορφιά: Πώς να γίνετε skinimalists το 2021

Ομορφιά: Πώς να γίνετε skinimalists το 2021

Ομορφιά: Τι είναι το skinimalism; Πρόκειται στην ουσία για μια νέα τάση ή πρακτική περιποίησης του δέρματος που υποστηρίζει μια πιο μινιμαλιστική εκδοχή της ρουτίνας ομορφιάς.

Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, πολλοί έχουν από καιρό την εντύπωση ότι όσο περισσότερα προϊόντα εφαρμόζετε, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το δέρμα σας. Ωστόσο, οι υπερβολικές προσπάθειες φροντίδας του δέρματος μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα ευαίσθητο δέρμα, ερυθρότητα, ερεθισμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκαλέσουν ακμή. Για τον λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο της ομορφιάς έχει εισαχθεί ο όρος skinimalism.

Τι είναι το skinimalism; Πρόκειται, στην ουσία, για μια νέα τάση ή πρακτική περιποίησης του δέρματος που υποστηρίζει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση της ρουτίνας φροντίδας. Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης, ώστε, εφαρμόζοντας λιγότερα προϊόντα, να αφήσουμε το πραγματικό μας δέρμα να λάμψει.

Ειδικότερα, η νέα αυτή τάση ομορφιάς τίθεται υπέρ της αξιοποίησης των ιδιοτήτων των προϊόντων που προορίζονται για πολλαπλές χρήσεις και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται υπερ μιας πιο βιώσιμης (και οικονομικά) ρουτίνας ομορφιάς.

Όταν, λοιπόν, το δέρμα μας διεγείρεται εξαιτίας της χρήσης πολλαπλών και δραστικών προϊόντων, όχι μόνον “συγχέεται”, με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τα αναμενόμενα οφέλη που τα προϊόντα ομορφιάς υπόσχονται, αλλά, ακόμη, η υπερδιέγερση μπορεί να αφήσει το δέρμα εκτεθειμένο σε περαιτέρω προβλήματα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση πάρα πολλών προϊόντων, η δοκιμή νέων τύπων κάθε μέρα, η λανθασμένη επίστρωση ή ο συνδυασμός πάρα πολλών δραστικών συστατικών υπερδιεγείρει και συγχέει το δέρμα”, επισημαίνει η αισθητικός Debbie Thomas. Εξαιτίας της πληθώρας προϊόντων που συναντώνται στην αγορά, οι πελάτες συχνά συγχέονται και τελικά καταλήγουν να το παρακάνουν ως προς τη χρήση τους.

“Το πιο συνηθισμένο πράγμα που βλέπω με τους νέους πελάτες είναι ο ερεθισμός, μερικές φορές με τη μορφή εξανθημάτων, φλεγμονής εξάρσεων, ερυθρότητας και παθήσεων, όπως η δερματίτιδα”, αναφέρει η ειδικός προσώπου. Είναι, λοιπόν, καλύτερο τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το δέρμα σας να επανέλθετε σε μια βασική ρουτίνα ομορφιάς που θα στηρίζεται σε περιορισμένα προϊόντα, πολλαπλών χρήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ελαφρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας χυμό από λεμόνι

Τέσσερις τρόποι για να εντάξεις το μέλι στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για τις βλεφαρίδες σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες συνταγές ομορφιάς με βασικό συστατικό την κολοκύθα

Κολοκύθα: Τελευταία, τη συναντάμε ως βασικό συστατικό σε μάσκες απολέπισης και λάμψης αλλά και σε αντιγηραντικές μάσκες, σε έλαια καθαρισμού του προσώπου και σώματος, σε scrub, σε shower gels, σε serum, σε lip balm, σε conditioner μαλλιών, σε bath oils, ακόμα και σε υγρό σαπούνι χεριών. Συνεπώς, είτε τη χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα, τα χείλη, τα μαλλιά ή το σώμα, είναι ιδανική για την περιποίησή μας.

Ομορφιά μακιγιάζ: 5 τάσεις για να λάμψεις

Ομορφιά μακιγιάζ: Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε συμβουλές για να απογειώσεις το μακιγιάζ σου, αλλά και να καταφέρεις να λάμψεις ώστε να ξεχωρίσεις και να νοιώσεις μοναδική.

Ομορφιά : 6+1 tips για λαμπερό πρόσωπο

Ομορφιά : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να διατηρείς την ομορφιά και υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και όλόκληρου του προσώπου σου.

Τα λεπτά μαλλιά αγαπούν το θαλασσινό νερό

Θαλασσινό Νερό Μαλλιά: Πολλοί πιστεύουν πως η θάλασσα μπορεί να βλάψει την υγεία των μαλλιών. Στην πραγματικόητα ωστόσο αφήνοντάς τα μαλλιά σας ελεύθερα να αναπνεύσουν στον καθαρό αέρα της παραλίας και να λουστούν από το πλούσιο σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία θαλασσινό νερό, όχι απλώς δεν ταεπιβαρύνετε, αλλά τα ενδυναμώνετε και τα ωφελείτε σημαντικά.

Μακιγιάζ νύχια: 5+1 συμβουλές για υπέροχο μακιγιάζ

Μακιγιάζ νύχια: Επειδή έρχεται καλοκαίρι, και η καραντίνα φαίνεται ότι τελειώνει και όλες οι γυναίκες θέλουμε να βγούμε ανανεωμένες, γι αυτό και εμείς σου εκθέτουμε συμβουλές για τέλειες εμφανίσεις.