Ομορφιά

Μένουμε σπίτι: Κάνουμε ντους διατηρώντας υγιές το δέρμα μας

Μένουμε σπίτι: Κάνουμε ντους διατηρώντας υγιές το δέρμα μας

Διατήρησε υγιές το δέρμα σου

Social distancing ή αλλιώς ο μόνος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς είναι το διαδίκτυο. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει πολλές από τις συνήθειές μας. Ένα από τα πράγματα που οι περισσότεροι φροντίζαμε να κάνουμε κάθε φορά που επιστρέφαμε στο σπίτι έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα είναι να απολαύσουμε ένα ζεστό ντους. Το ερώτημα είναι αν αυτό θεωρείται πια απαραίτητο για την υγεία και τη λάμψη του δέρματός μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ προσωπική επιλογή μας που βασίζεται στις ανάγκες μας, όμως όσοι έχουν πιο λιπαρό δέρμα και ιδρώνουν περισσότερο θα πρέπει να φροντίζουν ώστε αυτό να είναι καθαρό καθημερινά και απαλλαγμένο από βακτήρια και μυρωδιά, αλλά και την πιθανότητα να αναπτύξουν μυκητιάσεις. Αντίθετα, όσοι γνωρίζουν ότι έχουν πιο ξηρό δέρμα και λιγότερο λιπαρό, μπορούν να κάνουν το ντους τους μέρα παρά μέρα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να έχει σύντομη διάρκεια, το αφρόλουτρο θα πρέπει να μην έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα, διότι ευνοεί την ευαισθησία περισσότερο σε δέρματα που έχουν προδιάθεση να ερεθίζονται εύκολα, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται το σφουγγάρι, ώστε να μην απομακρύνονται από το δέρμα και τα ωφέλιμα βακτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το νερό καρύδας κάνει θαύματα στα μαλλιά σου

Κάθε πρόβλημα στα νύχια σου χρειάζεται ειδική περιποίηση

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στην ομορφιά

Σταφυλέλαιο: Το σταφυλέλαιο εξάγεται από τους εναπομείναντες σπόρους σταφυλιών και χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν ομορφιάς. Διατίθεται επίσης ως υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του φυτικού ελαίου.

Είναι το πόσιμο κολλαγόνο το ελιξήριο της νεότητας;

Κολλαγόνο Πόσιμο: Έχετε πιθανώς ακούσει για το κολλαγόνο και πόσο σημαντικό είναι για το δέρμα σας. Αλλά η κατανάλωση περισσότερου από αυτό μεταφράζεται πραγματικά σε περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα σας; Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία!

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Σε όλο τον κόσμο περίπου το 60 τοις εκατό των ανδρών και το 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνει κάποια μορφή τριχόπτωσης. Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 1939 στην Ιαπωνία με μονές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής.

Τρόποι για να δυναμώσετε τα νύχια σας

Νύχια: Είναι η μόδα που μας έχει παρασύρει, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα νύχια μας περισσότερο από ποτέ.

Οι αιτίες που λεπταίνουν το δέρμα σας

Λέπτυνση επιδερμίδας: Το δέρμα γίνεται λεπτότερο καθώς ένα άτομο γερνά, ή ως αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης, φαρμάκων ή παραγόντων του τρόπου ζωής.