Παρασκήνιο

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Η εφαρμογή θα δείξει πόσο άτοπο είναι το παραπάνω . Γιατί εάν το νοσοκομείο πει ότι αγοράζει ένα πλέγμα για την κήλη 100 € και ο γιατρός συστήνει ένα άλλο των 2000 €, ο ασθενής  θα καταβάλει 1900 € από την τσέπη του; Εάν του πει το ίδιο για τα ράμματα θα καταβάλει και 200 € για αυτά; Για μία κήλη θα δίνει 2000 έως 3000 € επιπλέον σε ένα δημόσιο νοσοκομείο! Και ποιος θα κρίνει ότι το καλύτερο πλέγμα κοστίζει 2000 € και όχι 1000 € η 500 €;. Ο γιατρός, ο διοικητής του νοσοκομείου ή ο διευθυντής προμηθειών;

Για να μην πουν λοιπόν ότι δεν το ήξεραν οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου υγείας αυτό γινόταν και πριν απλά ήταν παράνομο και οι γιατροί νομιμοποιούσαν το φακελάκι αφού <<μεσολαβούσαν >> μεταξύ του ασθενούς και του προμηθευτή για να πάρουν το πιο φθηνό!

Νομιμοποιήθηκε το φακελάκι εις  διπλούν μέσα σε ένα μήνα. Μία με τα απογευματινά χειρουργεία και την καταβολή αμοιβής από τον ασθενή και μία με την αλλαγή ποιότητας υλικών.

Αν δεν το καταλάβουν οι υπουργοί  υγείας εμμέσως παραδέχονται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία δεν είναι καλής ποιότητας ( άρα επικίνδυνα  για τον ασθενή) και έμμεσα  νομιμοποιούν εις διπλούν το φακελάκι και την επιβάρυνση των ασθενών.

  • Ο καιρός θα δείξει εάν ήταν σωστές αυτές οι νομοθετήσεις  που έκαναν . Μέχρι τότε οι ασθενείς θα πληρώνουν υπερβολικά το ήδη ακριβοπληρωμένο ΕΣΥ.

 

N.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Θεανώ Καρποδίνη: Η επόμενη μέρα για τον ΕΟΠΥΥ . Τι σχεδιάζουν

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022 : H πρόσβαση των ασθενών στις νέες τεχνολογίες του Διαβήτη

Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Μήπως έρχεται και δεύτερη μείωση στις αποζημιώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.