Παρασκήνιο

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Ο ΕΟΦ κάθε χρόνο εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως ανταποδοτικά για την παροχή υπηρεσιών στις εταιρείες φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Όλοι όμως διαμαρτύρονται για την χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών που τους παρέχει. Πρώτες οι  εταιρείες που πουλάνε το ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ο ΕΟΦ  δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ουσιαστικό με το μητρώο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Το κακό είναι ότι από το 2023 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού αυξάνονται οι απαιτήσεις σχετικά με την πιστοποίηση των  Ιατροτεχνολογικών προϊόντων.Εάν δε γίνει κάτι άμεσα η Ελλάδα θα γίνει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα κυκλοφορούν αναξιόπιστα ‘’μαϊμού’’ ιατροτεχνολογικά προϊόντα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

  • Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν οργανισμό που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τις πωλήσεις φαρμάκων  για το 2021, όταν έπρεπε να είχε αναρτήσει τα στοιχεία αυτά το πρώτο πενθήμερο του 2022 και βρίσκουν συνεχώς αστείες δικαιολογίες για να μην τα αναρτήσουν .
  • Σε μία εποχή που απαιτείται διαφάνεια παντού δεν μπορεί να μην γίνεται ούτε καν το αυτονόητο μιας απλής ανάρτηση στοιχείων .
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι ευνοούμενοι στην κατανομή του clawback  και ο ΕΟΦ ‘’σφυρίζει’’ αδιάφορα

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές γενοσήμων. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Τα πανάκριβα applications του ΕΟΦ που δεν λειτούργησαν ποτέ 

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .

Ίδρυμα Νιάρχος: Ακυρώνει διαγωνισμό για κατασκευή τριών νοσοκομείων

Ίδρυμα Νιάρχος: O διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη άκαρπος και ακυρώνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .