Παρασκήνιο

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Ο ΕΟΦ κάθε χρόνο εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως ανταποδοτικά για την παροχή υπηρεσιών στις εταιρείες φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

ADMAN

Όλοι όμως διαμαρτύρονται για την χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών που τους παρέχει. Πρώτες οι  εταιρείες που πουλάνε το ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ο ΕΟΦ  δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ουσιαστικό με το μητρώο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Το κακό είναι ότι από το 2023 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού αυξάνονται οι απαιτήσεις σχετικά με την πιστοποίηση των  Ιατροτεχνολογικών προϊόντων.Εάν δε γίνει κάτι άμεσα η Ελλάδα θα γίνει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα κυκλοφορούν αναξιόπιστα ‘’μαϊμού’’ ιατροτεχνολογικά προϊόντα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

  • Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν οργανισμό που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τις πωλήσεις φαρμάκων  για το 2021, όταν έπρεπε να είχε αναρτήσει τα στοιχεία αυτά το πρώτο πενθήμερο του 2022 και βρίσκουν συνεχώς αστείες δικαιολογίες για να μην τα αναρτήσουν .
  • Σε μία εποχή που απαιτείται διαφάνεια παντού δεν μπορεί να μην γίνεται ούτε καν το αυτονόητο μιας απλής ανάρτηση στοιχείων .
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι ευνοούμενοι στην κατανομή του clawback  και ο ΕΟΦ ‘’σφυρίζει’’ αδιάφορα

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές γενοσήμων. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Τα πανάκριβα applications του ΕΟΦ που δεν λειτούργησαν ποτέ 

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.

Υπουργός υγείας: Διαβάζοντας healthweb ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’

Υπουργός υγείας:  Διαβάζοντας healthweb ενήργησε άμεσα και  ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Το ΚΕΤΕΚΝΥ θα παρουσιάσει επίσημο απολογισμό έργου και των ΚΕΝ ;

Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες για τον κορωνοϊό συμφωνούν ότι τα κρούσματα του COVID θα αυξηθούν δραματικά τους αμέσως επόμενους μήνες, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα( Προσωπικού, υποδομών, οικονομικά.)  Το ΚΕΤΕΚΝΥ δεν μας έχει ενημερώσει μετά από εννιά μήνες πόσο είναι το ΚΕΝ για τον COVID.