Παρασκήνιο

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Τα δεκάδες εκατομμύρια εύρω που εισπράττει ο ΕΟΦ & οι άφαντες πωλήσεις φαρμάκων του 2021

Ο ΕΟΦ κάθε χρόνο εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως ανταποδοτικά για την παροχή υπηρεσιών στις εταιρείες φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Όλοι όμως διαμαρτύρονται για την χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών που τους παρέχει. Πρώτες οι  εταιρείες που πουλάνε το ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ο ΕΟΦ  δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ουσιαστικό με το μητρώο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Το κακό είναι ότι από το 2023 τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού αυξάνονται οι απαιτήσεις σχετικά με την πιστοποίηση των  Ιατροτεχνολογικών προϊόντων.Εάν δε γίνει κάτι άμεσα η Ελλάδα θα γίνει η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα κυκλοφορούν αναξιόπιστα ‘’μαϊμού’’ ιατροτεχνολογικά προϊόντα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

  • Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν οργανισμό που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τις πωλήσεις φαρμάκων  για το 2021, όταν έπρεπε να είχε αναρτήσει τα στοιχεία αυτά το πρώτο πενθήμερο του 2022 και βρίσκουν συνεχώς αστείες δικαιολογίες για να μην τα αναρτήσουν .
  • Σε μία εποχή που απαιτείται διαφάνεια παντού δεν μπορεί να μην γίνεται ούτε καν το αυτονόητο μιας απλής ανάρτηση στοιχείων .
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι ευνοούμενοι στην κατανομή του clawback  και ο ΕΟΦ ‘’σφυρίζει’’ αδιάφορα

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές γενοσήμων. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Τα πανάκριβα applications του ΕΟΦ που δεν λειτούργησαν ποτέ 

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Το healthweb.gr είχε επισημάνει πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων ότι δεν θα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για να μην επιλέγουν και επανατοποθετηθούν όλοι όσοι κακοδιοίκησαν τους οργανισμούς και τα νοσοκομεία.

Τα εμβόλια και φάρμακα για COVID στην αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνει όλα πάνω του με την υπουργική απόφαση για τον ορισμό αποφαινόμενου οργάνου για τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.

Πότε θα λειτουργήσει η λίστα αναμονής χειρουργείων ;

Πριν ένα χρόνο το healthweb.gr είχε προτείνει στο υπουργείο υγείας να ελέγξει τηλεφωνικά τις λίστες των χειρουργείων για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα 2925 παιδιά που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Αποδείχτηκε ότι τελικά αντί για 2925 παιδάκια ήταν λιγότερα από 1500.

Ολόκληρο το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων πληρώνουν οι ασθενείς και όχι μόνο την συμμετοχή

Ο υπουργός υγείας ,την άνοιξη, περιόρισε  τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων όπως προβλεπόταν από τις εισηγήσεις ειδικών και τα ιατρικά πρωτόκολλα.  Αν είναι σωστό και αποτελεσματικό θα φανεί στην πράξη.