Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Τεχνολογία: Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Τεχνολογία: Η τεχνολογία είναι αρκετά επωφελές για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Ο πρωταρχικός στόχος της προόδου είναι η βελτίωση της συνολικής ποιότητας της φροντίδας των ασθενών σε ένα ιατρικό περιβάλλον.

ADMAN

H Ιατρική Τεχνολογία, είναι ένας ευρύς κλάδος. Ορίζεται ως ένας τομέας που λαμβάνει υπόψη τις τεχνολογίες, δηλαδή συσκευές στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για διάγνωση, φροντίδα ασθενών, θεραπεία και βελτίωση της υγείας ενός ατόμου. Αυτός ο τομέας στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της φροντίδας ασθενών με την τεχνολογία. Η τεχνολογία της ιατρικής παρέχει όλο τον εξοπλισμό, τα εργαλεία και τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ασθενούς. Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα ενσωματώνονται σε διαγνωστικά, in vitro diagnostics (IVD) δηλαδή εργαστήρια και φαρμακευτικό/βιοτεχνολογικό επίπεδο. Οι ιατρικές συσκευές ποικίλλουν από ένα απλό επίδεσμο, οδοντικό νήμα, θερμόμετρο, καθετήρα και αναπηρικό καροτσάκι έως πολύπλοκα μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας, αξονικούς τομογράφους, PET και μηχανήματα λέιζερ.

 

 

Οφέλη της τεχνολογίας στην ιατρική

Η τεχνολογία είναι αρκετά επωφελές για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Ο πρωταρχικός στόχος της προόδου είναι η βελτίωση της συνολικής ποιότητας της φροντίδας των ασθενών σε ένα ιατρικό περιβάλλον. Αυτές οι συσκευές τους βοηθούν παράγοντας ακριβή αποτελέσματα. Αυτό επιτρέπει στους κλινικούς γιατρούς να διαμορφώσουν ένα καλύτερο και πιο προσανατολισμένο στη βελτίωση σχέδιο θεραπείας για τον ασθενή. Δεδομένου ότι τα αρχικά αποτελέσματα, δηλαδή τα εργαστηριακά αποτελέσματα και οι σαρώσεις είναι χωρίς σφάλματα, επομένως, είναι πιθανό ο ασθενής να βελτιωθεί με πολύ ταχύτερο ρυθμό. Επιπλέον, οι συσκευές και οι διαδικασίες ιατρικής τεχνολογίας εξοικονομούν χρόνο τόσο για τους κλινικούς ιατρούς όσο και για τους ασθενείς. Σήμερα, οι διαδικασίες γίνονται πολύ λιγότερο περίπλοκες.

Η τεχνολογία δημιουργεί επίσης καλύτερες, προηγμένες και λιγότερο επεμβατικές επιλογές θεραπείας. Ευνοεί τη μείωση της διάρκειας παραμονής στο νοσοκομείο καθώς και των απαιτήσεων για αποκατάσταση. Η ακριβής, χρονοβόρα και λιγότερο περίπλοκη φύση της ιατρικής τεχνολογίας τη καθιστά πειθαρχία ευκολίας και άνεσης για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Όπως αναφέρθηκε, είναι ένας συνδυασμός τεχνολογίας και ιατρικών παρεμβάσεων. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός συνδυασμός καθώς έχει προσφέρει πολλές σημαντικές συνεισφορές στη βελτίωση της συνολικής ιατρικής περίθαλψης. Οι κλινικοί γιατροί και οι ασθενείς χρησιμοποιούν αποκλειστικά tablet, smartphone και εφαρμογές για κινητά που έχουν πρόσβαση στα Ηλεκτρονικά Μητρώα Υγείας (EHR) για να αποφέρουν οφέλη και στα δύο άκρα.

 

Η ιατρική τεχνολογίας έχει τα εύσημα για την εισαγωγή της πολύ επιτυχημένης ιδέας των υπηρεσιών τηλευγείας. Σήμερα οι ασθενείς και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν την ασθένειά τους μέσω βιντεοκλήσης αντί να ταξιδεύουν σε μια τοποθεσία εκατοντάδες μίλια μακριά σε άλλη πόλη ή χώρα. Αυτή η διευκόλυνση ακυρώνει τα έξοδα μετακίνησης. Επιπλέον, η πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες υγείας από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης φέρουν smartphone και tablet καθ’ όλη τη διάρκεια των καθηκόντων τους. Μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες φαρμάκων, το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς/ΗΜΥ και ακόμη και ερευνητικές εργασίες είναι μια αβίαστη δουλειά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινοτομίες στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής

Ποιες ώρες της ημέρας τα επίπεδα της γύρης είναι σε χαμηλότερα επίπεδα;

Τα άτομα με απώλεια όρασης μπορούν να ζουν ανεξάρτητοι χάρη στην τεχνολογία

Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο είναι ασφαλή με τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κάνει ένας χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Πόσο απαραίτητο είναι το smartwatch για την υγεία μας;

Έξυπνο ρολόι: Ένα νέο smartwatch θα μπορούσε να είναι βασικός παράγοντας στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών σε άτομα που πάσχουν από επικίνδυνες καρδιακές παθήσεις, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία υγείας μειώνονται καθώς η αγορά ισορροπεί ξανά

Τεχνολογία υγείας: Αν και οι επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν επιβραδυνθεί, οι εταιρείες ψυχικής υγείας έχουν πράγματι δει το μέσο μέγεθος των συμφωνιών και τις αποτιμήσεις να αυξάνονται. 

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.