Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ασθένειες που προκαλούνται από τον φούρνο μικροκυμάτων

Τεχνολογία: Ασθένειες που προκαλούνται από τον φούρνο μικροκυμάτων

Υγεία: Κάθε σπίτι πλέον έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων αλλά δεν γνωρίζετε οτι μπορεί να προκαλέσει κάποιες ασθένειες εδώ θα μάθετε ποιες είναι..

ADMAN

Η προέλευση του φούρνου μικροκυμάτων χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δύο επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ειδικό σωλήνα που παρήγαγε ισχύ μικροκυμάτων που ονομάζεται μάγνητρο.Το magnetron είναι ένας ειδικός σωλήνας που παρήγαγε ισχύ μικροκυμάτων που δημιουργήθηκε από δύο επιστήμονες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι προβλήματα υγείας προκαλεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Σε συνδυασμό με το σύστημα ραντάρ της Βρετανίας, αυτά τα μικροκύματα είχαν την ικανότητα να εντοπίσουν τα ναζιστικά αεροπλάνα και απέτρεψαν μια απόπειρα βομβαρδισμού.Μετά από λίγα χρόνια, αυτοί οι φούρνοι μικροκυμάτων βρέθηκαν να μπορούν να μαγειρεύουν φαγητό, από τον Percy LeBaron Spencer, μέλος του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος γνωστό ως Raytheon Company. Δηλαδή, τα κύματα του ραντάρ έλιωσαν ένα ζαχαρωτό που κρατούσε στην τσέπη του. Αυτό οδήγησε τελικά στη δημιουργία του Radar Range, το οποίο ήταν βασικά ένας τεράστιος φούρνος μικροκυμάτων.

Ο λόγος που μιλάμε για τις απαρχές των φούρνων μικροκυμάτων είναι ότι εξηγούν πολλά για τη φύση τους και υποδεικνύουν γιατί πολλοί ερευνητές αντιτίθενται στη χρήση τους στις μέρες μας.Για να διευκρινιστεί αυτό, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν περίπου 2,45 δισεκατομμύρια Hertz, τα οποία είναι επικίνδυνα ακόμη και αν ο φούρνος μικροκυμάτων δεν έχει διαρροή.

Όσον αφορά το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί ότι η συχνότητα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία είναι μόλις 10 Hertz, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεστε κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων σας όταν είναι αναμμένος. Οι φούρνοι μικροκυμάτων διοχετεύουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσω των τροφίμων, διεγείροντας τα μόρια και αναγκάζοντάς τα να κινούνται, να δονούνται και να θερμαίνονται καθώς ανταποκρίνονται στην ακτινοβολία μικροκυμάτων.

Είναι μια συσκευή που ονομάζεται Magnetron στον φούρνο μικροκυμάτων που παράγει ενέργεια κυμάτων. Αυτή η κυματική ενέργεια μετατρέπει την πολικότητα των μορίων από θετική σε αρνητική. Αυτή η πολικότητα αλλάζει εκατομμύρια φορές κάθε δευτερόλεπτο στον φούρνο μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα βομβαρδίζουν τα μόρια των τροφίμων και κάνουν τα πολωμένα μόρια να ακτινοβολούν με την ίδια συχνότητα εκατομμύρια φορές κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό θερμαίνει το φαγητό αλλά ταυτόχρονα προκαλεί «δομικό ισομερισμό» – δομική βλάβη των μορίων της τροφής.

Μια ελβετική μελέτη με επικεφαλής τον βιολόγο και επιστήμονα τροφίμων Δρ. Χανς Χέρτελ εντόπισε τις επιπτώσεις των τροφών στο φούρνο μικροκυμάτων. Για οκτώ εβδομάδες, οκτώ άνθρωποι ζούσαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και έτρωγαν κατά διαστήματα ωμά τρόφιμα, συμβατικά μαγειρεμένα τρόφιμα και φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων. Δείγματα αίματος ελέγχονταν μετά από κάθε γεύμα. Το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στη χημεία του αίματος.

Οι κίνδυνοι της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMF)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα τρόφιμα συχνά θερμαίνονται άνισα όταν τα αφαιρείτε από τον φούρνο μικροκυμάτων; Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικροκύματα λειτουργούν με όποια μόρια νερού υπάρχουν και επειδή δεν περιέχουν όλες οι περιοχές του φαγητού την ίδια ποσότητα νερού, η θέρμανση γίνεται άνιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι ασφαλής η απόψυξη στα μικροκύματα;

Φούρνος μικροκυμάτων: Μύθοι και αλήθειες

Πώς ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει την υγεία σας

Μυστικά επικινδυνότητας του φούρνου μικροκυμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία υγείας μειώνονται καθώς η αγορά ισορροπεί ξανά

Τεχνολογία υγείας: Αν και οι επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν επιβραδυνθεί, οι εταιρείες ψυχικής υγείας έχουν πράγματι δει το μέσο μέγεθος των συμφωνιών και τις αποτιμήσεις να αυξάνονται. 

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

Τεχνολογία: Οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να παρέχουν με ασφάλεια μια σταθερή παροχή χημειοθεραπείας απευθείας στους όγκους του εγκεφάλου - κάτι που ελπίζουν ότι θα είναι μια σημαντική πρόοδος για ασθενείς με ανίατους καρκίνους. 

Πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει η πηγή του χιούμορ;

Ρομπότ: Τα ρομπότ θα πρέπει στην πραγματικότητα να έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και πιστεύουμε ότι μπορούν να το δείξουν αυτό μέσω των συμπεριφορών συνομιλίας τους, όπως το γέλιο, το βλέμμα των ματιών, οι χειρονομίες και το στυλ ομιλίας.