Σεξουαλική Υγεία

Καισαρική τομή: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού επιλέξετε καισαρική τομή

Καισαρική τομή: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού επιλέξετε καισαρική τομή

Καισαρική τομή: Εάν είστε έγκυος και σχεδιάζετε τον τοκετό, μπορεί να έχετε την επιλογή να πάτε για φυσικό τοκετό ή να επιλέξετε καισαρική.

Εάν είστε έγκυος και σχεδιάζετε τον τοκετό, μπορεί να έχετε την επιλογή να πάτε για φυσικό τοκετό ή να επιλέξετε καισαρική. Ενώ η καισαρική τομή συνταγογραφείται συχνά για ιατρικούς λόγους, αυτές τις μέρες έχει γίνει περισσότερο επιλογή για τις μέλλουσες μητέρες. Η διαδικασία που ονομάζεται επίσης χειρουργική στην κοιλιά από ορισμένους γιατρούς είναι μείζονα χειρουργική επέμβαση και όπως άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου. Υπάρχει ένα στοιχείο κινδύνου που σχετίζεται με τις καισαρικές τομές. Η τομή γίνεται σε όλη την κοιλιά και τη μήτρα. Η μητέρα μπορεί να διατηρείται σε σπονδυλική αισθητική. Η διαδικασία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η μητέρα να έχει τραύματα και λοιμώξεις μετά το χειρουργείο. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βλάβη στα εσωτερικά όργανα και μερικές φορές μεγαλύτερη απώλεια αίματος από έναν κολπικό τοκετό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καισαρική τομή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών του πλακούντα σε διαδοχικές εγκυμοσύνες. Μερικές φορές αφήνει πίσω του ουλώδεις ιστούς που μπορεί να βλάψουν τα αναπαραγωγικά όργανα μιας γυναίκας. Πολλές φορές, ο γιατρός δεν θα συστήσει σε μια γυναίκα να πάει για κολπικό τοκετό εάν ο προηγούμενος τοκετός περιελάμβανε C-cut, καθώς θέτει τη μητέρα σε μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών. Δεδομένου ότι η διαδικασία είναι χειρουργική και περιλαμβάνει αναισθησία, μπορεί λιγότερο συχνά να οδηγήσει σε αναισθητική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές που απειλούν τη ζωή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται χωρίς C-cut μπορεί επίσης να αναπτύξουν ορισμένες επιπλοκές όπως αναπνευστικές δυσκολίες. Η διαδικασία μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμούς στα μωρά μερικές φορές. Υπάρχουν οφέλη από το C-cut εάν υπάρχουν ιατρικά εμπόδια όπως περίπλοκη εγκυμοσύνη, προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας, φόβος τοκετού, άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Σε αντίθεση με τον κολπικό τοκετό, είναι επίσης καλός για την υγεία της πυέλου της μητέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπέρ και τα κατά του φυσικού και του τοκετού με επισκληρίδιο

Το φαγητό για δύο μπορεί να είναι επικίνδυνο τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό

Η τεχνική μπορεί να αποκαταστήσει την υγιή βακτηριακή ισορροπία στα μωρά με καισαρική τομή

Τι να περιμένετε όταν κάνετε καισαρική;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.