Σεξουαλική Υγεία

Περίοδος εγκυμοσύνη: Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος αν έχει περίοδο;

Περίοδος εγκυμοσύνη: Μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος αν έχει περίοδο;

Περίοδος εγκυμοσύνη: Μια ευρέως διαδεδομένη παρανόηση για τη γονιμότητα είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου της.

Μια ευρέως διαδεδομένη παρανόηση για τη γονιμότητα είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου της. Αν και οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος μειώνονται τις ημέρες που έχετε περίοδο, δεν είναι μηδενικές. Εάν βασίζεστε στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο ως μια μορφή ελέγχου των γεννήσεων, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το σεξ κατά την περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Σίγουρα, είναι μια από τις λιγότερο γόνιμες περιόδους του μήνα, αλλά το σεξ χωρίς προστασία κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τη γονιμότητα και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ο πιο πιθανός χρόνος για μια γυναίκα να μείνει έγκυος είναι κατά την έμμηνο ρύση της, όταν η ωοθήκη απελευθερώνει ένα ωάριο σε μια διαδικασία γνωστή ως ωορρηξία. Στη συνέχεια, το ωάριο προχωρά στη μήτρα, όπου μπορεί να γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο. Ο μέσος έμμηνος κύκλος είναι 28 ημέρες, σύμφωνα με το Γραφείο για την Υγεία των Γυναικών. Η ωορρηξία συμβαίνει 12 έως 14 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου σας.

Μετά την ωορρηξία, το ωάριο έχει μόνο 12-24 ώρες ζωής. Ως αποτέλεσμα, για να συμβεί εγκυμοσύνη, πρέπει αυτή τη στιγμή να έρθει σε επαφή με ένα σπερματοζωάριο. Εάν ένα άτομο κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου για πέντε ημέρες πριν και την ημέρα της ωορρηξίας, είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος. Επειδή μια γυναίκα με κύκλο 28 ημερών, έχει αυξημένη γονιμότητα μεταξύ των ημερών 10 και 17 ημερών όπου η πρώτη ημέρα του κύκλου είναι η 1η ημέρα που ξεκινούν οι περίοδοι μέχρι την ημέρα που ξεκινούν οι επόμενες περίοδοι.

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος εξαρτάται από τρεις κύριους παράγοντες που περιλαμβάνουν:

  1. Η διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας.
  2. Μηνιαίες διακυμάνσεις στο χρόνο ωορρηξίας.
  3. Η χρονική περίοδος κατά την οποία το σπέρμα επιβιώνει μέσα στο σώμα μιας γυναίκας.

Οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι εξακολουθούν να θεωρούνται «φυσιολογικοί» εάν συμβαίνουν κάθε 24-38 ημέρες, αλλά η διάρκεια του κύκλου ποικίλλει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Οι άνθρωποι που έχουν μικρότερη έμμηνο ρύση μπορεί να έχουν ωορρηξία νωρίτερα από εκείνους που έχουν μεγαλύτερους κύκλους. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε ένα άτομο βρίσκεται στη γόνιμη περίοδο λόγω της τεράστιας διαφοράς στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου και στο χρόνο ωορρηξίας.

Επιπλέον, το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει για 3-5 ημέρες μέσα στο σώμα μιας γυναίκας, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να μείνει έγκυος ακόμα κι αν έχει σεξουαλική επαφή 5 ημέρες πριν την ωορρηξία. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το σεξ την ημέρα πριν από την ωορρηξία έχει την ίδια πιθανότητα να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη με το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, το σώμα εκκρίνει αίμα, ένα μη γονιμοποιημένο ωάριο και ιστό από την επένδυση της μήτρας. Μια μέση γυναίκα θα αιμορραγεί για περίπου 5 ημέρες, αν και η αιμορραγία για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι επίσης φυσιολογική. Έτσι, ενώ το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη, είναι απίθανο να συμβεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο λιγότερη καφεΐνη τόσο το καλύτερο

Μπορεί η περίοδος να επηρεάσει την ψυχολογία μας;

Μπορεί το σεξ περιόδου να είναι ασφαλές;

Ποια είναι η σχέση του εμμηνορροϊκού κύκλου με τη libido;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Πάνω από το 80% των μητρικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προληφθούν, ιδιαίτερα οι σχεδόν 1 στους 4 μητρικούς θανάτους που αποδίδονται σε διαταραχές ψυχικής υγείας.