Σεξουαλική Υγεία

Περίοδος σεξ: Συνδέεται η έμμηνος ρύση με το βαθμό σεξουαλικής έλξης;

Περίοδος σεξ: Συνδέεται η έμμηνος ρύση με το βαθμό σεξουαλικής έλξης;

Η γονιμότητα στις γυναίκες φαίνεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα κριτήρια που θέτουν για την καταλληλότητα ενός άνδρα ως συντρόφου.

Περίοδος σεξ: Αλλάζουν οι προτιμήσεις των γυναικών για τους άνδρες κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου; Φαίνεται πως το ερώτημα έχει απασχολήσει τους ερευνητές στο παρελθόν, με τα ευρήματα που διαπίστωναν μια σύνδεση στον έμμηνο κύκλο των γυναικών και τον βαθμό σεξουαλικής έλξης από το αντίθετο φύλο να χαίρουν ενθουσιώδους υποδοχής. Τι ισχυρίζεται όμως η πιο πρόσφατη μελέτη;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Göttingen θέλησαν να διασταυρώσουν την αλήθεια των παλαιότερων ευρημάτων, πραγματοποιώντας μελέτη γύρω από το ίδιο θέμα, χρησιμοποιώντας ωστόσο το μεγαλύτερο πληθυσμιακό δείγμα έως σήμερα. Τα πορίσματά τους, δημοσιευμένα στο Psychological Science, φαίνεται να κλονίζουν την ισχύ των προηγούμενων ερευνών, κατά τις οποίες η γονιμότητα στις γυναίκες φαίνεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα κριτήρια που θέτουν για την καταλληλότητα ενός άνδρα ως συντρόφου.

Η μελέτη στοιχείων από 157 γυναίκες, επιλεχθείσες βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (ηλικίας 18-35 ετών, ετεροφυλόφιλες και με φυσιολογικό εμμηνορυσιακό κύκλο) έδειξε πως οι μεταβολές στον μηνιαίο κύκλο δεν επηρέασαν τις προτιμήσεις τους για τους άνδρες. Παρ’ όλα αυτά, ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως κατά τις γόνιμες ημέρες του κύκλου, σημειώθηκαν κάποιες μικρές αλλαγές στις προτιμήσεις τους· βρήκαν όλους τους άνδρες ελαφρώς ελκυστικότερους και, ανεξάρτητα από τον κύκλο των ορμονών τους, οι άνδρες που επιδίδονταν σε φλερτ θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί για σεξουαλικές σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις αλλά όχι καταλληλότεροι για μακροχρόνιες σχέσεις.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν σειρά βίντεο που έδειχναν έναν άνδρα να συναντά τυχαία μια γυναίκα. Σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους ελέγχου, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τους άνδρες σε σχέση με την έλξη τους για μια σύντομη ερωτική σχέση χωρίς δεσμεύσεις αφενός και, αφετέρου, για μια μακροπρόθεσμη σχέση. Τους ζητήθηκε να επικεντρωθούν στον τρόπο συμπεριφοράς των ανδρών κατά την αξιολόγησή τους. Τα επίπεδα ορμονών μετρήθηκαν με τεστ σίελου σε δείγματα των γυναικών, ενώ η ημέρα ωορρηξίας υπολογίστηκε με αντίστοιχο τεστ ούρων, το οποίο έδειξε και τις ημέρες της γόνιμης περιόδου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο κύκλος ωορρηξίας δεν επηρέασε σημαντικά τις προτιμήσεις τους, μολονότι κατά τις γόνιμες μέρες έδειξαν μια προτίμηση για άνδρες που τις πολιορκούσαν και φαίνονταν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη διεκδίκησή τους. Σύμφωνα με την Δρ. Julia Stern από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Göttingen, η έρευνά τους έδειξε πως οι γόνιμες μέρες του κύκλου είναι η χρονική περίοδος που η γυναίκα αναζητά εντονότερα ερωτικό σύντροφο. Επιπλέον, σημείωσε της μοναδικότητα της έρευνας ως προς το μεγάλο μέγεθος του δείγματος και τα αυστηρά κριτήρια διαλογής, ενώ σημείωσε πως για τη μελέτη τηρήθηκαν αυστηρές επιστημονικές μέθοδοι όπως καταχώριση του θέματος μελέτης πριν τη συλλογή στοιχείων και δημοσίευση όλων των δεδομένων και αναλύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Η αρνητική της επιρροή στην εμμηνόπαυση

Σεξουαλική ζωή : Οφέλη και προβλήματα που πρέπει να καταπολεμηθούν

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την ζωντανή μέσα στον γάμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;