Ψυχική Υγεία

Κολύμπι: Ενισχύστε το σώμα και το πνεύμα σας με μια βουτιά στη θάλασσα [vid]

Κολύμπι: Ενισχύστε το σώμα και το πνεύμα σας με μια βουτιά στη θάλασσα [vid]

Κολύμπι: Η θάλασσα έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την ψυχική η υγεία και όταν συνδυάζεται με την άσκηση, όπως για παράδειγμα όταν κολυμπάμε, μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική.

Καθώς οι προκλήσεις ψυχικής υγείας ολοένα και αυξάνονται, η αναζήτηση προσιτών και φυσικών λύσεων ανακούφισης του στρες και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας είναι το κλειδί σε πολλές περιπτώσεις. Η θάλασσα έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την ψυχική η υγεία και όταν συνδυάζεται με την άσκηση, όπως για παράδειγμα όταν κολυμπάμε, μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία:

  • Η κολύμβηση απελευθερώνει ενδορφίνες

Η κολύμβηση ωθεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες. Το νευρικό μας σύστημα παράγει ενδορφίνες για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πόνο ή το άγχος και αυτές οι ενώσεις μπορούν να προωθήσουν τη θετικότητα και να ενισχύσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

  • Το κολύμπι είναι καλό για το σώμα σας και ένα υγιές σώμα είναι η βάση για ένα “καθαρό” μυαλό

Η ψυχική υγεία συνδέεται με τη σωματική υγεία και η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την φυσική σας κατάσταση. Είναι μια προπόνηση καρδιαγγειακή που ασκεί τους μύες σας ενώ έχει χαμηλό αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας. Είναι δύσκολο να νιώθεις καλά ψυχικά όταν το σώμα σου δεν αισθάνεται καλά. Ομοίως, είναι δύσκολο να είσαι σωματικά σε φόρμα, όταν το μυαλό δυσφορεί.

Μέσα από την κολύμβηση αποκρίνεστε ταυτόχρονα και στις δύο προκλήσεις. Το κολύμπι σας ενθαρρύνει να εκτιμήσετε ξανά τί είναι ικανό το σώμα σας να κάνει. Αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας και σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα. Κολυμπήστε με το δικό σας ρυθμό και απολαύστε τη δύναμη της φύσης του νερού και του έρα που σας περικλύει.

  • Η κολύμβηση είναι προσβάσιμη και προσιτή

Επειδή το κολύμπι είναι μια άσκηση χαμηλού αντίκτυπου, ενδείκνυται για ανθρώπους όλων των ηλικιών, και επιπέδων φυσικής κατάστασης, καθώς και για εκείνους που έχουν τραυματισμούς. Το ψυχρότερο νερό λέγεται μάλιστα ότι μειώνει τον πόνο των τραυματισμών, της φλεγμονής και των ταλαιπωρημένων μυών.

Παράλληλα, το κολύμπι στη θάλασσα είναι δωρεάν ή κατά πολύ φθηνότερο από μια συνδρομή στο γυμναστήριο.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή και εγκυμοσύνη :Αποφύγετε το σεξ τις πρώτες 12 εβδομάδες κύησης

Νέα μελέτη εντοπίζει τον παράγοντα που ρίχνει την πίεση

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.