Ψυχική Υγεία

Covid – άγχος: Η ζωγραφική βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες από τον κορωνοϊό

Covid – άγχος: Η ζωγραφική βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες από τον κορωνοϊό

Covid - άγχος: Για την πρόληψη μετατραυματικών διαταραχών στρες σε παιδιά που εισάγονται σε θαλάμους Covid-19, οι γιατροί προτείνουν θεραπευτικές ομάδες σχεδίου και ζωγραφικής.

Με το κλείσιμο των σχολείων, η διαχείριση των παιδιών στο σπίτι είναι μια πρόκληση. Ο Δρ Sandeep Grover, συγγραφέας της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα ψυχιατρικής του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (PGIMER) δήλωσε: «Αξιολογήσαμε τα παιδιά όταν ήταν μαζί μας, αλλά, μετά την έξοδο, υπήρχε ελάχιστη επαφή. Δεν έχουμε καμία πηγή για να επικοινωνήσουμε μαζί τους, καθώς τα σχολεία δε λειτουργούν κανονικά. Μόλις αρχίσει το σχολείο, μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τα παρακολουθήσουμε».

Οι ψυχίατροι βλέπουν την ανάγκη να συμπεριληφθούν δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά στη θεραπεία. Συμβουλεύουν τη χρήση βιντεοκλήσεων για να εμπλέξουν τα παιδιά στο σχέδιο και τα παιχνίδια αυτά με τους γονείς τους. Υπάρχει το παράδειγμα ενός 8χρονου κοριτσιού, που εισήχθη στο νοσοκομείο Covid μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά της. Όταν έπρεπε να χωριστεί από τη μητέρα του, άρχισε να κλαίει. Ζήτησε να δει τον πατέρα της και έμαθε ότι ήταν στο ICU. Αισθανόταν τόσο πληγωμένη και την ενοχλούσε τόσο πολύ αυτό που τα δάκρυά της δεν μπορούσαν να σταματήσουν να τρέχουν.

Μέσα από καθημερινές βιντεοκλήσεις, οι γιατροί την κράτησαν απασχολημένη σε δραστηριότητες. Της έδωσαν βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους και βιβλία ιστορίας, εκτός από τα βιβλία μαθηματικών και αγγλικών που ήρθαν γι’ αυτήν. Το κορίτσι χαλάρωσε τόσο πολύ που άρχισε να ανυπομονεί για τις βιντεοκλήσεις με τον ψυχίατρο. Οι γιατροί τώρα θέλουν ψυχίατροι σε όλες τις βασικές ομάδες Covid-19, να εντάξουν αυτές τις μεθόδους ώστε να αποτρέψουν την εμφάνιση μετατραυματικής διαταραχής στρες.

Στη φαρέτρα της μάχης με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα όσον αφορά στην πρόληψη μετατραυματικών διαταραχών στρες σε παιδιά που εισάγονται σε θαλάμους Covid-19, οι γιατροί έχουν ακόμα ένα όπλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

10χρονο παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ πιθανά με νόσο Καβασάκι

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1382 νέα κρούσματα - 579 διασωληνωμένοι - 102 θάνατοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Πλήξη του lockdown που παγιδεύει δημιουργικά και καταστροφικά πολλές φορές

Η πλήξη φαίνεται να είναι μια συναισθηματική κατάσταση που μας ωθεί να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας - αν αυτό έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το άτομο και την κατάστασή του.

Απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα για να απαλλαγείτε από το στρες

Στρες: Είναι από τις πιο χρήσιμες διεργασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Χωρίς το στρες, θα ήμασταν ανίκανοι να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Εκεί, όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Η πίεση φαίνεται να αυξάνεται, και μαζί της τα επίπεδα του στρες μας, σε σημείο που μάλλον δεν είναι διαχειρίσιμο.

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Ζήλια, ευμετάβλητη διάθεση και κίνδυνος Αλτσχάιμερ

Υγεία Γυναίκες Έρευνα: Το χρόνιο άγχος, ο νευρωτισμός στη μέση ηλικία συνδέονται με διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, προτείνουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, οι μεσήλικες γυναίκες με νευρωτικό στυλ προσωπικότητας και παρατεταμένο στρες μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια σουηδική έρευνα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη εμφανίζουν νωρίτερα Αλτσχάιμερ

Κατάθλιψη: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη ή άγχος που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ εκδηλώνουν συχνά τα πρώτα συμπτώματα αυτής της συχνότερης μορφής άνοιας σε πιο μικρή ηλικία, σε σχέση με όσους, επίσης, παθαίνουν τη νευροεκφυλιστική νόσο αλλά δεν έχουν άγχος ή κατάθλιψη.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση στο lockdown

Lockdown: Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (74%) στην έρευνα δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.