Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός – κρούσματα: Πάνω από 20 εκατομμύρια στην Ευρώπη

Κορωνοϊός – κρούσματα: Πάνω από 20 εκατομμύρια στην Ευρώπη

Κορωνοϊός – κρούσματα: Η Ευρώπη έχει καταγράψει την τελευταία εβδομάδα σχεδόν το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν παγκοσμίως, με την εξέλιξη του ιού να δείχνει πως σταθεροποιείται στην ήπειρο, ενώ υπάρχει πτώση των κρουσμάτων της τάξεως του 2 % σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις αναφορές των υγειονομικών αρχών, σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 στις 15.15 ώρα Ελλάδας, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν επισήμως καταγραφεί στην Ευρώπη περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μετρώντας από τότε που έφθασε ο ιός στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλαδή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πλέον πληγείσα περιοχή στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και τον Καναδά, όπου έχουν 15,4 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ η Λατινική Αμερική έχει περί τα 13,6 εκατομμύρια κρούσματα Covid. Συνολικά, περισσότερα από 67 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν ανιχνευθεί παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, η περιοχή κατέγραψε σχεδόν το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν παγκοσμίως, αλλά η εξέλιξη του ιού φαίνεται να σταθεροποιείται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με μια πτώση της τάξεως του 2% των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά κατεγράφησαν σχεδόν 236.000 νέα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Έτσι στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορωνοϊού (2019-nCoV).

Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

90χρονη γιαγιά η πρώτη αποδέκτης εμβολίου, στη Βρετανία

Η υπογεννητικότητα στη σκιά της πανδημίας

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί του Sputnik V στη Ρωσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Ο ΕΟΜ φιλοδοξεί η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων και οι μεταμοσχεύσεις να εισέλθουν σε μια νέα εποχή και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό. Μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΜ δημιουργεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεταμοσχεύσεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο μακροπρόθεσμης όσο και μεσοβραχυπρόθεσμης προοπτικής.

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής με αύξηση +171% και +360% στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

Λύματα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.