Διατροφή

Υγιεινά τρόφιμα: Έτσι θα οχυρώσετε τον οργανισμό σας

Υγιεινά τρόφιμα: Έτσι θα οχυρώσετε τον οργανισμό σας
Υγιεινά τρόφιμα: Βρισκόμαστε σε καιρό πανδημίας και οι περισσότεροι θέλουμε να τρώμε σωστά προκειμένου να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να νοσήσουμε αν χρειαστεί όσο γίνεται καλύτερα.

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται πολύ δυναμικά στην ζωή μας και πραγματικά μας έχει κάνει να θέλουμε να οχυρώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον οργανισμό μας, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε αν κολλήσουμε η ακόμα καλύτερα να μην κολλήσουμε καθόλου.

Καλό θα ήταν σίγουρα να επιλέγεται τροφές οι οποίες θα είναι πλούσιες σε πολλές βιταμίνες οι οποίες θα βοηθήσουν στην πολύ καλή οχύρωση του οργανισμού σας. Αλλά και όλα τα συστατικά και ιχνοστοιχεία που θα έχετε ανάγκη. Παρακάτω σας προτείνουμε 15 επιλογές υγιεινών τροφών.

Υγιεινές τροφές

1. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως είναι:

  • μαγνήσιο
  • βιταμίνη Ε
  • σίδερο
  • ασβέστιο
  • ίνα
  • ριβοφλαβίνη
  •  Μελέτες απέδειξαν, ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μειώνει ικανά και πολύ σημαντικά τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης .

2. Καρύδια Βραζιλίας

  • Τα Καρύδια της Βραζιλίας είναι πάρα πολύ πιο υγιεινά από τα κοινά  καρύδια  του εμπορίου.
  • Αυτοί είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων ,  επίσης παρέχουν πολύ καλές ποσότητες βιταμίνης Β-1, βιταμίνης Ε, μαγνησίου αλλά  και ψευδαργύρου.
  • Τα καρύδια της Βραζιλίας περιέχουν επίσης διπλό σελήνιο από πολλά άλλα τρόφιμα. Το σελήνιο είναι ένα ζωτικό μέταλλο για τη διατήρηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς και είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό για το ανθρώπινο σώμα.
  • Αυτά τα καρύδια έρχονται σε σκληρό κέλυφος και είναι συνήθως διαθέσιμα έτοιμα για κατανάλωση, και αποτελούν ένα από τα πιο γρήγορα, αλλά και πιο, θρεπτικό σνακ.

3. Φακές

  • Μια φακή είναι ένας καρπός που εμφανίζεται σε πολλές καλλιέργειες τροφίμων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και  εκείνων του Πακιστάν, του Νεπάλ, του Μπαγκλαντές, της Ινδίας, του Μπουτάν και της Σρι Λάνκα.
  • Οι Φακές θεωρούνται πολύ καλές πηγές και  μαγνησίου αλλά  και καλίου .
  • Τείνουν να απαιτούν μεγάλο χρόνο μαγειρέματος. Ωστόσο, οι κατασκευαστές μπορούν να τις ανοίξουν και να πάρουν τους τους σπόρους, καθιστώντας τους ένα πολύ νόστιμο και έτοιμο φαγητό το οποίο είναι απόλυτα υγιεινό.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για υγιεινή διατροφή