Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Vegan: Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια
Vegan: Δοκιμάστε μια vegan εκδοχή κεφτέδων, φτιαγμένη με μανιτάρια, βρώμη και μαύρα φασόλια και από πάνω μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας. Σερβίρουμε με σπαγγέτι ή πολέντα.

Η Τσικνοπέμπτη πέρασε και οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν συνταγές, οι οποίες είτε θα είναι ελαφριές είτε δεν θα περιλαμβάνουν κρέας. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι τα vegan κεφτεδάκια αποτελούν μία ιδανική επιλογή που θα την εκτιμήσουν πολλοί!

Vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Συστατικά συνταγής:

  • 30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 x 400 g μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 50 γρ βρώμη σε ρολό
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι miso
  • 50 γρ φρέσκια φρυγανιά
  • σπαγγέτι ή μαλακή πολέντα, για σερβίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Μικρή πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • ½ μικρό μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε να μουλιάσει για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2

Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε τα μαύρα φασόλια και τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα χοντρό, ανάγλυφο μείγμα. Ρίξτε τα φασόλια σε ένα μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε μέσα από το μείγμα miso, τη φρυγανιά και το μαγειρεμένο κρεμμύδι. Σουρώνετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε και τυλίγετε σε 12 μπάλες και αφήνετε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.


ΒΗΜΑ 4

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ανακατεύετε με τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε για γεύση. Σιγοβράζετε ακάλυπτα για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι για τους κεφτέδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις μπάλες και τηγανίστε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 12 λεπτά.
ΒΗΜΑ 6

Προσθέστε τα ψημένα κεφτεδάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ρίξτε τα όλα να επικαλυφθούν και στη συνέχεια πασπαλίστε με τον βασιλικό. Σερβίρετε με μακαρόνια ή απαλή πολέντα.

Καλή όρεξη!!!