Διατροφή

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές

Σαλάτα με αμύγδαλα: Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα για τις γιορτές
Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αναζητάμε κάποια συνταγή, αυτό γίνεται συνήθως για να βρούμε οδηγίες για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό, ένα πρωτότυπο πρωινό, ένα γευστικό κυρίως πιάτο ή απλά για κάτι κλασικό, που ποτέ δεν έχουμε μεγειρέψει ως τώρα! Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια όπως και στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην χώρα μας, οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα, αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες. Σήμερα θα δούμε μια πράσινη σαλάτα με αμύγδαλο, πολύ θρεπτική και με όλα εκίνα τα υλικά που θα την κάνουν εξτρα χορταστική και εντυπωσιακή.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • Τα φύλλα από δύο μαρούλια περίπου
  • Τα φύλλα από ένα ματσάκι ρόκα
  • 5 φύλλα σπανάκι
  • 1 ρόδι
  • 6 τοματίνια
  • 3 καρύδια
  • Μισή χούφτα αμύγδαλα
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (Προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Αρχίζουμε πλένοντας πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα φύλλα από την ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι σε όποιο πάχος μας αρέσει. Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση και τα ρίχνουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με τα φύλλα που κόψαμε προηγουμένως, το ρόδι, το τυρί, τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Στην συνέχεια παίρνουμε το μούλτι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το λάδι, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το μείγμα και σερβίρουμε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στην σαλάτα.

Εμείς δεν το συνιστούμε, γιατί τα λαχανικά μας έχουν όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα, μπορείτε να τα ρίξετε ελαφρά θρυμματισμένα ή ολόκληρα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Επίσης αν σε κάποιον δεν αρέσει η ρόκα, επειδή πικρίζει, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα ή και καθόλου. Απλή συνταγή, ελαφριά και υπέροχη. Φτιάξτε την και θα δείτε ότι θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή σας όρεξη!

Και μια παραλλαγή: