Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη; Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να αφομοιώσουν πλήρως τη ζάχαρη (λακτόζη) στο γάλα. Ως αποτέλεσμα, έχουν διάρροια, αέρια και φούσκωμα μετά το φαγητό ή την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Η κατάσταση, η οποία ονομάζεται επίσης δυσαπορρόφηση λακτόζης, είναι συνήθως αβλαβής, αλλά τα συμπτώματά της μπορεί να είναι άβολα. Υπάρχει επομένως τρόπος να φτιάξουμε πουρέ τόσο καλό όσο ο παραδοσιακός, χωρίς γαλακτοκομικά; Η απάντηση είναι ναι και περιέχει φυτικό γάλα αμυγδάλου. Διαβάστε λοιπόν αυτή την υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.


Πώς θα φτιάξετε πουρέ πατάτας με γάλα αμυγδάλου;

Η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Δεν απαιτεί προεργασία, εκτός αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσετε την παρασκευή του γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ, καθώς τα αμύγδαλα καλό είναι να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα εμπορίου, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 μεγάλες κουταλιές φυτικό βούτυρο
  • 250ml γάλα αμυγδάλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες
  • Τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε νερό που θα τις υπερκαλύπτει
  • Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μίξερ
  • Αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες, ενώ ζεσταίνουμε το γάλα
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και συνεχίζουμε να λειτουργούμε το μίξερ
  • Ρίχνουμε το μισό γάλα αφού ζεσταθεί πολύ καλά, όχι όμως να κάψει
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Ο υπέροχος βιγκαν πουρές μας είναι έτοιμος και χωρίς ίχνος γαλακτοκομικού προϊόντος. Μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε με διάφορα φυτικά γάλατα, όπως γάλα βρώμης, ρυζιού, φουντουκιού και σόγιας. Απολαύστε τον ελεύθερα λοιπόν, ακόμα κι αν έχετε δυσανεξία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon