Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Μετατρέψτε το αγαπημένο συνοδευτικό όλων σε μια lactose-free συνταγή

Πουρές με γάλα αμυγδάλου: Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη;


Ο πουρές είναι ένα φαγητό πολύ αγαπητό στους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη; Τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να αφομοιώσουν πλήρως τη ζάχαρη (λακτόζη) στο γάλα. Ως αποτέλεσμα, έχουν διάρροια, αέρια και φούσκωμα μετά το φαγητό ή την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Η κατάσταση, η οποία ονομάζεται επίσης δυσαπορρόφηση λακτόζης, είναι συνήθως αβλαβής, αλλά τα συμπτώματά της μπορεί να είναι άβολα. Υπάρχει επομένως τρόπος να φτιάξουμε πουρέ τόσο καλό όσο ο παραδοσιακός, χωρίς γαλακτοκομικά; Η απάντηση είναι ναι και περιέχει φυτικό γάλα αμυγδάλου. Διαβάστε λοιπόν αυτή την υπέροχη συνταγή και σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πώς θα φτιάξετε πουρέ πατάτας με γάλα αμυγδάλου;

Η συνταγή είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Δεν απαιτεί προεργασία, εκτός αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσετε την παρασκευή του γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ, καθώς τα αμύγδαλα καλό είναι να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα εμπορίου, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 3 μεγάλες κουταλιές φυτικό βούτυρο
  • 250ml γάλα αμυγδάλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες
  • Τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε νερό που θα τις υπερκαλύπτει
  • Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο
  • Βάζουμε τις πατάτες στο μίξερ
  • Αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες, ενώ ζεσταίνουμε το γάλα
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και συνεχίζουμε να λειτουργούμε το μίξερ
  • Ρίχνουμε το μισό γάλα αφού ζεσταθεί πολύ καλά, όχι όμως να κάψει
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα

Ο υπέροχος βιγκαν πουρές μας είναι έτοιμος και χωρίς ίχνος γαλακτοκομικού προϊόντος. Μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε με διάφορα φυτικά γάλατα, όπως γάλα βρώμης, ρυζιού, φουντουκιού και σόγιας. Απολαύστε τον ελεύθερα λοιπόν, ακόμα κι αν έχετε δυσανεξία. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου στην ομορφιά

Πικάντικα καβουρδισμένα αμύγδαλα για ένα σνακ γεμάτο γεύση

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Φτιάξτε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι & απολαύστε πλούσια γεύση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon