Διατροφή

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι και απολαύστε ένα κρεμώδες ρόφημα χωρίς καθόλου συντηρητικά, με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες.

Το φυτικό γάλα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν έναντι των ζωικών προϊόντων. Γάλα από ξηρούς καρπούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε παράξενο. Ωστόσο, πλέον έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο γάλα από αμύγδαλο. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε πολλές παραλλαγές. 100% φυσικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και σοκολατούχο ή με προσθήκη γλυκαντικών. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Αν ανησυχείτε για το υψηλό του κόστος ή για τυχόν συντηρητικά, όμως, έχετε την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε πώς!

Πώς φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου;

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για μία νύχτα. Πάρτε λοιπόν 1 κούπα ωμά αμύγδαλα και αφήστε τα μέσα σε νερό. Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 5 ποτήρια νερό. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Ξεκινάμε την πολτοποίηση και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να το σουρώσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα κουζίνας που αφήνει το υγρό να περάσει και κρατά τα υπολείμματα των αμυγδάλων. Αυτό που θα μείνει μέσα στο πανί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, ψωμί, μπάρες, μάφιν και άλλες παρασκευές.

Αυτό είναι το γάλα αμυγδάλου! Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε, ενώ μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή μέλι στο μπλέντερ. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε κακάο ή φρούτα. Δείτε πώς σας αρέσει και τροποποιήστε αυτή τη γενική συνταγή. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου σε γυάλινο μπουκάλι για έως 4 ημέρες στο ψυγείο. Απλά να θυμάστε πως καλό είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν τη χρήση. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ευπαθές από άλλα παρόμοια προϊόντα που θα βρούμε στην αγορά. Δοκιμάστε το DIY αμυγδαλόγαλα και απολαύστε το σε ροφήματα, smoothies, milkshakes αλλά και με δημητριακά, granola ή και μόνο του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Κρασί: Η απόφαση να πίνουμε κρασί κάθε μέρα θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση προσωπικές εκτιμήσεις υγείας, τον τρόπο ζωής και τις ατομικές προτιμήσεις.

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Διατροφή: Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια θετική σχέση με το φαγητό, να κάνετε συνειδητές επιλογές και να πείτε όχι στις περιττές θερμίδες.

Τι μπορείτε να φάτε μετά από μία επέμβαση;

Επέμβαση: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάκτηση των ιστών. Συμπεριλάβετε άπαχες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή σας, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά, τόφου και όσπρια.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη;

Πρωτεΐνη: Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας από αυτές τις πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές στη διατροφή σας διασφαλίζει ότι λαμβάνετε μια ποικιλία από αμινοξέα και βασικά θρεπτικά συστατικά.

Πόσο θαυματουργά είναι 5 αμύγδαλα την ημέρα για την καύση του λίπους;

Μικρές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας, και η απόλαυση αμυγδάλων είναι ένα εύκολο και γευστικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων μας.