Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι και απολαύστε ένα κρεμώδες ρόφημα χωρίς καθόλου συντηρητικά, με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες.

Το φυτικό γάλα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν έναντι των ζωικών προϊόντων. Γάλα από ξηρούς καρπούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε παράξενο. Ωστόσο, πλέον έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο γάλα από αμύγδαλο. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε πολλές παραλλαγές. 100% φυσικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και σοκολατούχο ή με προσθήκη γλυκαντικών. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Αν ανησυχείτε για το υψηλό του κόστος ή για τυχόν συντηρητικά, όμως, έχετε την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε πώς!

Πώς φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου;

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για μία νύχτα. Πάρτε λοιπόν 1 κούπα ωμά αμύγδαλα και αφήστε τα μέσα σε νερό. Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 5 ποτήρια νερό. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Ξεκινάμε την πολτοποίηση και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να το σουρώσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα κουζίνας που αφήνει το υγρό να περάσει και κρατά τα υπολείμματα των αμυγδάλων. Αυτό που θα μείνει μέσα στο πανί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, ψωμί, μπάρες, μάφιν και άλλες παρασκευές.

Αυτό είναι το γάλα αμυγδάλου! Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε, ενώ μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή μέλι στο μπλέντερ. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε κακάο ή φρούτα. Δείτε πώς σας αρέσει και τροποποιήστε αυτή τη γενική συνταγή. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου σε γυάλινο μπουκάλι για έως 4 ημέρες στο ψυγείο. Απλά να θυμάστε πως καλό είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν τη χρήση. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ευπαθές από άλλα παρόμοια προϊόντα που θα βρούμε στην αγορά. Δοκιμάστε το DIY αμυγδαλόγαλα και απολαύστε το σε ροφήματα, smoothies, milkshakes αλλά και με δημητριακά, granola ή και μόνο του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6+1 λόγοι για να εντάξεις περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σου

Σοκολάτα υγεία: Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από απλώς μια γλυκιά απόλαυση. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους θα ήταν ωφέλιμο να προσθέσετε περισσότερη σοκολάτα στη διατροφή σας.

5+1 εναλλακτικές για να αποφύγετε τα αλλαντικά

Τα αλλαντικά αποτελούν ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλά γεύματα, όμως η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να συνδέεται με κινδύνους για την υγεία, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιοπαθειών και καρκίνου.

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Ποιο είναι καλύτερο;

Αλάτι Ιμαλαΐων vs θαλασσινό αλάτι: Η επιλογή μεταξύ τους είναι τελικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Και τα δύο είναι φυσικά άλατα και τα οφέλη για την υγεία είναι παρόμοια. Το πιο σημαντικό είναι να το καταναλώνετε με μέτρο.

Ποιος είναι ο θησαυρός της γυναικείας υγείας;

Παντζάρια: Τα παντζάρια είναι ένα θρεπτικό λαχανικό με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τις γυναίκες. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα παντζάρια μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται 

Η καφεΐνη και το αλκοόλ χαλαρώνουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα, επιτρέποντας τη ροή του οξέος προς τα πάνω. Η σοκολάτα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, καθώς περιέχει συστατικά που επιδρούν στη χαλάρωση του σφιγκτήρα.

Τροφές πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα

Φυτοοιστρογόνα διατροφή: Είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά και μπορούν να έχουν παρόμοια επίδραση με τα οιστρογόνα στο σώμα μας.

Close Icon