Διατροφή

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι και απολαύστε ένα κρεμώδες ρόφημα χωρίς καθόλου συντηρητικά, με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες.

Το φυτικό γάλα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν έναντι των ζωικών προϊόντων. Γάλα από ξηρούς καρπούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε παράξενο. Ωστόσο, πλέον έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο γάλα από αμύγδαλο. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε πολλές παραλλαγές. 100% φυσικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και σοκολατούχο ή με προσθήκη γλυκαντικών. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Αν ανησυχείτε για το υψηλό του κόστος ή για τυχόν συντηρητικά, όμως, έχετε την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε πώς!

Πώς φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου;

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για μία νύχτα. Πάρτε λοιπόν 1 κούπα ωμά αμύγδαλα και αφήστε τα μέσα σε νερό. Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 5 ποτήρια νερό. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Ξεκινάμε την πολτοποίηση και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να το σουρώσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα κουζίνας που αφήνει το υγρό να περάσει και κρατά τα υπολείμματα των αμυγδάλων. Αυτό που θα μείνει μέσα στο πανί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, ψωμί, μπάρες, μάφιν και άλλες παρασκευές.

Αυτό είναι το γάλα αμυγδάλου! Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε, ενώ μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή μέλι στο μπλέντερ. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε κακάο ή φρούτα. Δείτε πώς σας αρέσει και τροποποιήστε αυτή τη γενική συνταγή. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου σε γυάλινο μπουκάλι για έως 4 ημέρες στο ψυγείο. Απλά να θυμάστε πως καλό είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν τη χρήση. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ευπαθές από άλλα παρόμοια προϊόντα που θα βρούμε στην αγορά. Δοκιμάστε το DIY αμυγδαλόγαλα και απολαύστε το σε ροφήματα, smoothies, milkshakes αλλά και με δημητριακά, granola ή και μόνο του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Λάδι αμυγδάλου: Καταπολεμά την ξηρότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.