Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Συνδυάστε τα κεφτεδάκια με πατάτες στον ατμό και πράσινη σαλάτα για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γεύμα από την Ισπανία.


Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά με την ισπανική και πολλά από τα συστατικά που έχουμε καθημερινά σπίτι μας τα έχουν και η Ισπανοί και τα φαγητά τους δεν είναι μακριά από τις γεύσεις μας. Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σαφράν. Αυτό το καταλανικό πιάτο σερβίρεται συχνά και ως κύριο πιάτο απλά με την προσθήκη μερικών πατατών στον ατμό και μιας πράσινης σαλάτας. Οι διάφορες εκδοχές αυτού του πιάτου με κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη την Ισπανία και είναι ένα πιάτο που φτιάχνετε αρκετά συχνά. Φτιάξτε τα με μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ακόμα και με κιμά κοτόπουλου αν προτιμάτε και το αποτέλεσμα θα είναι πέραν τον προσδοκιών σας.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ συνηθισμένα: 

  • 750 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 80 γρ φρεσκοτριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 60 ml (¼ του φλιτζανιού) ελαιόλαδο
  • χοντροκομμένος μαϊντανός πλατύφυλλος, για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα σαφράν με αμύγδαλο θα χρειαστείτε:

  • 80 ml (⅓ του φλιτζανιού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) λευκό κρασί
  • 625 ml (2 ½ φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
  • 55 g (⅓ του φλιτζανιού) σκόνη αμυγδάλου
  • 25 g (⅓ του φλιτζανιού) φρέσκια τριμμένη φρυγανιά

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σαφράν και την πάπρικα και στη συνέχεια ανακατεύετε, για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει και προσθέστε το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ποσότητα ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς το κρασί και μετά προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε την ψίχα και το αμύγδαλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ενώστε τον κιμά, την ψίχα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό σε ένα μπολ.

 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μισές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και το τυλίγουμε σε μπαλάκια. Πασπαλίζουμε τις μπάλες σε αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τα συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει ξανά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, με διάσπαρτο μαϊντανό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon