Συνταγές

Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Vegan Επιλογές: Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

25′ Χρόνος Εκτέλεσης  25′ Χρόνος ψησίματος 17 τμχ μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. φακές, βρασμένες
  • 150 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 90 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον μαϊντανό, τις φακές, το πλιγούρι, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας, την παρμεζάνα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30 γρ. το καθένα. Θα δημιουργήσουμε περίπου 17 κεφτεδάκια.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο τριμμένο ψωμί στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

  • Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμες ιδέες για τα καθημερινά σου σνακ

Έξυπνες ιδέες για υγιεινά παιδικά μενού

Ιδού! νόστιμες ιδέες για μεσημεριανό στο σχολείο

Μηνιαίο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για τα παιδιά

Συνταγή της ημέρας:ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.