Διατροφή

Ρευματοειδής αρθρίτιδα διατροφή: Τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα διατροφή: Τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα διατροφή: Δείτε στο κείμενο που ακολουθεί 3 πεντανόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για φρέσκα φρούτα. Εάν πάσχετε από ρευματοειδή αρθρίτιδα, επωφεληθείτε από την εποχιακή αφθονία και αυξήστε την κατανάλωσή σας – τα φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες (οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά) που βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

3 νόστιμα φρούτα που βοηθούν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

  • Κεράσια

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Nutrients το 2018 σχετικά με τα οφέλη των κερασιών για την υγεία ανέφερε ότι είναι καλή πηγή πολυφαινολών και βιταμίνης C, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να φάτε σκέτα ή να φτιάξτε μια πουτίγκα chia (1 φλιτζάνι γάλα κάσιους, ένα τέταρτο του φλιτζανιού σπόρους chia, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο) και μισό φλιτζάνι κεράσια. Εάν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο θα λάβετε επίσης φυτικές ίνες από τους σπόρους chia.

  • Ροδάκινα, Πυρηνόκαρπα και Εσπεριδοειδή

Φρούτα με κουκούτσια (ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα) και εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, λάιμ) είναι γεμάτα με την αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη βιταμίνη C. Και, σύμφωνα με το Arthritis Foundation, τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα φρέσκα. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα smoothie με γάλα φουντουκιού χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από αυτά τα φρούτα και προσθέστε λίγο από τον κονσερβοποιημένο χυμό ροδάκινου. Ή απλώς απολαύστε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, με μια νότα μέντας.

  • Μούρα

Τα μούρα δεν είναι μόνο πλούσια σε αντιοξειδωτικά αλλά και πλούσια σε πολλές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες (χρωστικές ουσίες που βρίσκονται σε ορισμένα φυτά που παράγουν το κόκκινο, μπλε ή μοβ χρώμα) και κερκετίνη και διάφορους τύπους φαινολικών οξέων που μειώνουν τη φλεγμονή, σύμφωνα με μία κριτική που δημοσιεύτηκε στο Food and Function το 2018. Δοκιμάστε να τα προσθέσετε σε γιαούρτι με μια επικάλυψη granola για μια χορταστική απόλαυση. Ή σοτάρετε τα σε σάλτσα για να τα χρησιμοποιήσετε πάνω από ψάρι ή κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι, συνδυάστε τα φρούτα με βαλσάμικο, σιρόπι σφενδάμου και θυμάρι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα – περίπου 3 με 4 λεπτά.