Διατροφή

Προβλήματα όρασης: Συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας

Προβλήματα όρασης: Συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας
Προβλήματα όρασης: Είναι πολύ εύκολο να διατηρήσετε την όρασή σας σε καλή κατάσταση, συμπεριλαμβάνοντας ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα στη διατροφή σας.

Τα μάτια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα μέρη του σώματός μας. Και ως εκ τούτου, όπως φροντίζετε το δέρμα σας και τη συνολική φυσική σας κατάσταση, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή και στην υγεία των ματιών σας. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να διατηρήσετε την όρασή σας σε καλή κατάσταση, συμπεριλαμβάνοντας ορισμένα τρόφιμα και ποτά στη διατροφή σας.

Από πιπεριές μέχρι ηλιόσπορους και ξηρούς καρπούς

Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και μειώνουν τον κίνδυνο καταρράκτη. Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι εμπλουτισμένες με φιλικές προς τα μάτια βιταμίνες όπως οι βιταμίνες Ε και Α. Μια άλλη καλή πηγή βιταμίνης Ε που είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τη διαδικασία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας είναι τα φιστίκια και τα φουντούκια. Η βιταμίνη C που είναι ιδιαίτερα καλή για τα αιμοφόρα αγγεία των ματιών μπορεί επίσης να βρεθεί σε φρούτα και λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το bok choy, οι φράουλες και η παπάγια.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα λαχανικά και το λάχανο είναι επίσης πλούσια σε Βιταμίνη C και Ε και έχουν επίσης καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα λαχανικά μπορούν επομένως να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με τα μάτια. Άλλες πηγές τροφίμων που είναι εξαιρετικά καλές για την όραση είναι τα πορτοκαλί λαχανικά και τα φρούτα όπως τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες, τα μάνγκο, τα καρότα και το πεπόνι. Αυτά τα λαχανικά και τα φρούτα είναι εμπλουτισμένα με β-καροτίνη και βιταμίνη Α που είναι τόσο απαραίτητα για τη νυχτερινή όραση.

Χυμοί φρούτων και λαχανικών για καλή όραση

Πλούσιος σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κρίσιμη βιταμίνη Β, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό καταρράκτη διατηρώντας τη σταθερότητα και τη δύναμη των οφθαλμικών αιμοφόρων αγγείων. Η βιταμίνη Α, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη στον χυμό καρότου και παντζαριού προάγουν τη συνολική υγεία του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας, ενώ τα βιοφλαβονοειδή στον χυμό μήλου βελτιώνουν τη συνολική υγεία της όρασης. Ο χυμός ντομάτας είναι πλούσιος σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλιο, καθώς και σε ένα απαραίτητο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο. Γι’ αυτό ο χυμός ντομάτας μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα μάτια από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.