Διατροφή

Μπιφτέκια σολομού: Υψηλή διατροφική αξία και συναρπαστική γεύση

Μπιφτέκια σολομού: Υψηλή διατροφική αξία και συναρπαστική γεύση
Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κρέας; Το ψάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα φαγητό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, τα μπιφτέκια σολομού και βρώμης είναι must! Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο, την καρδιά και το ανοσοποιητικό. Επίσης, η βρώμη είναι ένα δημητριακό με πλούσια διατροφική αξία. Οι νιφάδες της είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε και είναι πηγή
φυτικών ινών για τον οργανισμό. Η κατανάλωση βρώμης είναι ευεργετική για το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Μαγείρεψε τα μπιφτέκια σολομού και θα δεις ότι η γεύση τους θα σε μαγέψει!

Υλικά συνταγής:

  • 450γρ. σολομό σε κομματάκια
  • 2 κ. γ. πέστο βασιλικού
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γρ. βρώμη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Γέμιση:

  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι μικρό, σε κυβάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • λίγη σόγια
  • ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τον σολομό στο multi και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το πέστο βασιλικού, το ασπράδι του αυγού, τη βρώμη, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε με το μίγμα τα μπιφτέκια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας! Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε το λάδι με τη σόγια και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα μας.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας σε ρηχό πιάτο με σαλάτα και ρύζι.

Προαιρετικά, συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα ξηρό, λευκό κρασί και καλή μας απόλαυση!!!