Διατροφή

Lo Mein κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή με λαχανικά που ξεχειλίζει από γεύση

Lo Mein κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή με λαχανικά που ξεχειλίζει από γεύση
Lo Mein κοτόπουλο: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με κοτόπουλο και αρκετά λαχανικά, που ξεχειλίζει νοστιμιά και χρώμα.

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή δείπνου, δοκιμάστε το εύκολο Lo Mein κοτόπουλο! Φτιαγμένο με μόλις 9 απλά υλικά, μπορεί να δημιουργηθεί σε χρόνο μηδέν. Το Lo Mein αποτελεί ένα κινέζικο πιάτο με noodles ρυζιού. Συχνά περιέχει λαχανικά και κάποιο είδος κρέατος ή θαλασσινών, συνήθως βόειο κρέας, κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες. Βέβαια, τις περισσότερες φορές γίνεται και μόνο με λαχανικά. Διαβάστε παρακάτω την απόλυτη κινέζικη συνταγή που θα σας καταπλήξει!

Κινέζικο πιάτο σε λίγα μόλις λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 225 γρ μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες (οποιοδήποτε χρώμα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, συν περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες
  • 225 γρnoodles, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

Παρασκευή συνταγής:

  • Μαγειρεύουμε τα λαχανικά: Τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο: Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτουμε κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Πιέζουμε το κοτόπουλο στις πλευρές του τηγανιού για να κάνουμε χώρο στη μέση.
  • Κάνουμε τη σάλτσα: Μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή. Χτυπάμε το κορν φλάουρ στο ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη μέση του τηγανιού μαζί με τη σως σόγιας. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσθέτοντας μερικές ακόμα κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου, ανάλογα με τις ανάγκες σε περίπτωση που η σάλτσα γίνει πολύ παχιά.
  • Τέλος: Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα noodles στο τηγάνι, μαζί με τα λαχανικά στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και να επικαλυφθεί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

Σημείωση:

  • Χρησιμοποιήστε 550 γρ. κατεψυγμένα λαχανικά στη θέση των φρέσκων μανιταριών, πιπεριών και κρεμμυδιών αν δεν τα έχετε.