Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γρήγορη πίτσα: Πώς να φτιάξετε μια γρήγορη πίτσα σε μόλις 15 λεπτά;

Γρήγορη πίτσα: Πώς να φτιάξετε μια γρήγορη πίτσα σε μόλις 15 λεπτά;

Γρήγορη πίτσα: Η παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας σε μόλις 15 λεπτά είναι εφικτή με μερικές συντομεύσεις και τα σωστά υλικά.

Η παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας σε μόλις 15 λεπτά είναι εφικτή με μερικές συντομεύσεις και τα σωστά υλικά. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.


Συστατικά

  • 1 προπαρασκευασμένη κρούστα πίτσας (αγορασμένη από το κατάστημα ή προψημένη)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας ή σάλτσα μαρινάρα
  • 1-2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • γαρνιτούρες της επιλογής σας (πεπερόνι, μανιτάρια σε φέτες, πιπεριές, κρεμμύδια, ελιές κ.λπ.)
  • Ελαιόλαδο
  • Αποξηραμένη ρίγανη ή ιταλικό καρύκευμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230°C. Αυτή η υψηλή θερμοκρασία εξασφαλίζει μια τραγανή κρούστα και σωστά λιωμένο τυρί.

Προετοιμάστε την κρούστα: Τοποθετήστε την προπαρασκευασμένη κρούστα πίτσας σε ένα ταψί ή πέτρα πίτσας. Εάν χρησιμοποιείτε προψημένη κρούστα, μπορείτε να την τοποθετήσετε απευθείας στη σχάρα του φούρνου για πιο τραγανή βάση.

Προσθέστε σάλτσα: Απλώστε τη σάλτσα πίτσας ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα. Αφήστε ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες για την κρούστα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια κουτάλα, μοιράστε περίπου 1/2 φλιτζάνι σάλτσα, προσαρμόζοντας με βάση την προτίμησή σας για τη σάλτσα.

Προσθέστε τυρί: Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα. Συνήθως, 1-2 φλιτζάνια τυρί λειτουργούν καλά, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε με βάση το πόσο τυρί σας αρέσει η πίτσα σας.

Προσθήκη γαρνιτούρας: Προσθέστε γρήγορα τα γαρνιτούρα που θέλετε. Οι συνηθισμένες επιλογές περιλαμβάνουν πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια και ελιές. Βεβαιωθείτε ότι οι επικαλύψεις είναι κομμένες σε λεπτές φέτες για να ψηθούν σωστά στο σύντομο χρόνο ψησίματος.

Εποχή: Ρίξτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου πάνω από την πίτσα και πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη ή ιταλικό καρύκευμα για πρόσθετη γεύση.

Ψήνουμε: Τοποθετούμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει και η κρούστα να ροδίσει. Προσέχετε την πίτσα για να μην καεί.

Σερβίρουμε: Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Η χρήση προκατασκευασμένης κρούστας εξοικονομεί σημαντικό χρόνο σε σύγκριση με την παρασκευή ζύμης από την αρχή.
Οι προ-κομμένες ή προ-τριμμένες επικαλύψεις μπορούν επίσης να επιταχύνουν τη διαδικασία προετοιμασίας.
Πειραματιστείτε με διαφορετικές σάλτσες και επικαλύψεις για να προσαρμόσετε τη γρήγορη πίτσα σας στο γούστο σας.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να απολαύσετε μια σπιτική πίτσα σε μόλις 15 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια φαγητά μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας;

Πώς να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη πίτσα;

Ποια είδη φαγητού θεωρούνται τα πιο νόστιμα στον κόσμο;

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon