Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Σπιτική πίτσα με πατάτες και μπέικον

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.


Η πιο ακραία εκδοχή της πίτσας με πατάτες είναι αυτή που περιέχει τηγανητές πατάτες και δημιουργήθηκε πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με αρχές 90 από τους Ναπολιτάνους σεφ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της αλυσίδας McDonald’s στην Ιταλία. Έτσι, η πίτσα με λευκή βάση και πατάτες (και συχνά επίσης μπέικον) έγινε σχεδόν ένα σύμβολο για παιδιά και όχι μόνο.

 

 

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι

180 γρ. νερό

10 γρ. ελαιόλαδο

7 γρ αλάτι

7 γρ. μαγιά μπύρας

Για τη σάλτσα

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

20 γρ. κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. καπνιστή πρόβολα

200 γρ. πατάτες

35 γρ. μπέικον

Αποξηραμένο δεντρολίβανο

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, ανάβουμε τη μηχανή και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και προσθέσαμε το λάδι. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει, δηλαδή να τυλίγεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ και ξεκολλάει από τις άκρες του μπολ, προσθέτουμε το αλάτι.

Αφήνουμε να ζυμωθεί και μετά βάζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι και καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για δύο ώρες.

Για τη σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε, μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες (περίπου 2 χιλ.). Ύστερα τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό και μετά τις στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι, μια πρέζα αλάτι και λίγο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλείφοντάς τα για να πάνε παντού. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες.

 

Σύνθεση

Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, την απλώνουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας 1 εκ. ελεύθερο κατά μήκος της άκρης. Στη συνέχεια, καλύπτουμε τη σάλτσα με το τυρί πρόβολα κομμένο και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πατάτας, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και από πάνω το μπέικον. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καρότα: Πλούσιος διατροφικός θησαυρός για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Πράγματα που συμβαίνουν όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με χυμό σκόρδου

Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Τι φαγητό να φάτε αν βρεθείτε ποτέ στην Κούβα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon