ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μία ντελικάτη συνταγή γεμάτη γεύση για μοναδικές απολαύσεις

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μία ντελικάτη συνταγή γεμάτη γεύση για μοναδικές απολαύσεις

Σαλάτα με κοτόπουλο: Μια πανεύκολη συνταγή με προσούτο, που μπορεί να αποτελέσει ένα δροσερό, πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομψό και ντελικάτο δείπνο για δύο; Η σαλάτα κοτόπουλου με παρμεζάνα και προσούτο είναι η τέλεια επιλογή! Η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης σαλάτας θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από τον συνηθισμένο, αλλά δε θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποιο άλλο κυρίως πιάτο. Δημιουργήστε ένα ελαφρύ φαγητό για δύο και συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Σαλάτα με κοτόπουλο: μία συνταγή γεμάτη γεύση και απόλαυση

Υλικά συνταγής:

  • 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 40 γρ. ροζ ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 φέτες προσούτο (25γρ)
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (180γρ), χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 20γρ παρμεζάνα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
  • 1 μαρούλι baby, φύλλα χωρισμένα (75γρ)
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μικρό, ρηχό μπολ, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια, ανακατεύουμε για να τα αναμείξουμε και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Απλώνουμε το προσούτο σε ένα μικρό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και και στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε κομμάτια με το χέρι.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό μόνο για να βυθίσουμε το κοτόπουλο.
  • Σιγοβράζουμε και καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για επτά λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έναν πάγκο χάραξης.
  • Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι και μια μικρή πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε στο μπολ και μεταφέρουμε το μισό μαρούλι σε ένα ρηχό μπολ και από πάνω βάζουμε τον μισό δυόσμο και τα μισά ραπανάκια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σαλάτα, δυόσμο και τουρσί ραπανάκια.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες 1 εκατοστού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα, χωρίζοντάς το ελαφρώς σε φέτες. Ραντίζουμε την κορυφή του κοτόπουλου με το λάδι, τρίβουμε πάνω από την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με το θρυμματισμένο προσούτο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

Βάλε τα αυγά στη διατροφή σου! 2 συνταγές γεμάτες πρωτεΐνη!

Η αξία της Βιταμίνης D, εάν νοσείτε ή αναρρώνετε από Covid

Η διατροφή που προσθέτει χρόνια με υγεία στη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.

Τα οφέλη του μελιού με άδειο στομάχι

Μέλι: Η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενσωματώσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να βελτιώσει την πεπτική μας λειτουργία, να μας δώσει ενέργεια και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να ξεκινήσετε την δίαιτα Dukan;

Δίαιτα Dukan: Η δίαιτα Dukan χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: τη φάση της επίθεσης, τη φάση της "κρουαζιέρας", τη φάση της ενοποίησης και τη φάση της σταθεροποίησης. Κατά τη φάση της Επίθεσης, τρώτε κυρίως άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζεστε σε ορισμένα λαχανικά

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.