Διατροφή

Λαζάνια χορτοφαγικά: Δημιουργήστε πεντανόστιμα λαζάνια με μαύρα φασόλια

Λαζάνια χορτοφαγικά: Δημιουργήστε πεντανόστιμα λαζάνια με μαύρα φασόλια
Λαζάνια χορτοφαγικά: Μια παραλλαγή στην κλασική συνταγή για λαζάνια με κιμά, που επωφελείται από την πλούσια θρεπτικότητα του μαύρου φασολιού και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο.

Ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο είναι τα λαζάνια από τορτίγιες καλαμποκιού, στρωμένα με μαύρα φασόλια, τυρί και γουακαμόλε. Αποτελεί ένα απίστευτα χορταστικό πιάτο, καθώς τα φασόλια θα σας δώσουν την απαραίτητη πρωτεΐνη και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να διατηρεί την ενέργειά του. Απολαύστε αυτό το πιάτο και θα δείτε ότι θα το αγαπήσετε!

Λαζάνια από τορτίγιες και φασόλια

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λήμμα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κουδουνιού, κομμένη σε λήμμα
  • 1 κονσέρβα κομμένες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα
  • 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, κομμένα και πολτωμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 12 τορτίγιες καλαμποκιού, κομμένες σε τέταρτα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο και πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και ημιδιαφανή. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με χυμό, σάλτσα και μαύρα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τα αβοκάντο με 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετούμε μια στρώση τορτίγιες στο κάτω μέρος του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω το 1/3 από το μείγμα ντομάτας και φασολιών. Απλώνουμε από πάνω το 1/2 γουακαμόλε και πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού. Τοποθετούμε ένα άλλο στρώμα τορτίγιες. Από πάνω με το μισό από το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και φασολιών. Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο γουακαμόλε από πάνω. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!!!