Διατροφή

Κολοκυθόσουπα: Μια υπέροχη συνταγή για το Halloween

Κολοκυθόσουπα: Μια υπέροχη συνταγή για το Halloween
Κολοκυθόσουπα: Απολαύστε μια συνταγή σούπας με κολοκύθα για να μπείτε στο κλίμα του Halloween!

Όποια και αν είναι η εποχή του χρόνου – η κολοκύθα που έχει απομείνει δεν χρειάζεται να πάει χαμένη. Αυτή η κολοκυθόσουπα είναι μόνο ένας τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε. Το υπέροχο με κάθε κολοκύθα είναι ότι, μόλις ψηθεί γίνεται απαλή, γλυκιά και πλούσια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα από σαλάτες μέχρι μαγειρευτά και, φυσικά, σε μια χορταστική κολοκυθόσουπα.

Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να ρίξετε κατσικίσιο τυρί, ρόκα, φρυγανισμένο κουκουνάρι και ψητή κολοκύθα σε κύβους μέσα από ζυμαρικά al dente με ελαιόλαδο – ίσως δεν πιστεύατε ότι ο συνδυασμός ζυμαρικών και κολοκύθας θα λειτουργούσε, αλλά ταιριάζει απόλυτα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε ένα χορτοφαγικό τσίλι ή στιφάδο – απλά ψήστε σε κομμάτια και ανακατέψτε πριν το σερβίρετε.

 Συνταγή σούπας ψητής κολοκύθας

  •    1,5 κιλό βρώσιμη κολοκύθα
  •    Ελαιόλαδο
  •   1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι
  •   1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  •   1 μεγάλο κρεμμύδι
  •   3 σκελίδες σκόρδο
  •   1 καρότο
  •   1 μπαστουνάκι σέλινο
  •   1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών

        Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  • Η μισή κολοκύθα και αφαιρέστε τους σπόρους (μπορείτε να τους κρατήσετε για ψήσιμο) και μετά κόψτε σε φέτες.
  • Τοποθετούμε την κολοκύθα σε δύο μεγάλα ταψιά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε γουδοχέρι και γουδί, αλέθουμε το τσίλι και τους σπόρους κόλιανδρου με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αλεσθούν.
  • Πασπαλίστε τα μπαχαρικά πάνω από την κολοκύθα με λίγο μαύρο πιπέρι.
    Ψήνετε την κολοκύθα για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς στις άκρες.
  • Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο.
    Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν αλλά να μην έχουν χρώμα.
  • Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο τηγάνι με τον ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ με ραβδιά, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό αν σας αρέσει πιο αραιή σύσταση.