Διατροφή

Κέικ σοκολάτας: Δημιουργήστε το απόλυτο κέικ στη στιγμή!

Κέικ σοκολάτας: Δημιουργήστε το απόλυτο κέικ στη στιγμή!
Κέικ σοκολάτας: Αν ψάχνετε για μια εύκολη και διασκεδαστική τούρτα για γενέθλια ή γιορτή, μην ψάξετε πέρα ​​από αυτήν την τούρτα με τσιπς σοκολάτας.

Αν ψάχνετε για μια εύκολη και διασκεδαστική τούρτα για γενέθλια ή γιορτή, μην ψάξετε πέρα ​​από αυτήν την τούρτα με τσιπς σοκολάτας. Το μόνο πράγμα καλύτερο από μια παρτίδα σπιτικών μπισκότων με τσιπς σοκολάτας είναι ένα τεράστιο μπισκότο με τσιπς σοκολάτας διακοσμημένο με παρακμιακό γλάσο σοκολάτας και πολύχρωμα πασπαλίσματα. Είναι μια αβίαστη απόλαυση που αναμφισβήτητα συνδυάζεται ακόμα καλύτερα με μια μπάλα παγωτό από ένα σπιτικό κέικ βανίλιας ή σοκολάτας. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο πιο εύκολη από το να φτιάξετε ένα κέικ με στρώματα, αλλά είναι ακόμα πιο εύκολη από το να φτιάξετε τυπικά μπισκότα με τσιπ σοκολάτας. Δεν χρειάζεται να κρυώσετε τη ζύμη, ούτε μπισκότα και ούτε συναρμολόγηση κέικ. Με ένα παραδοσιακό κέικ, μπορεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση παρά στο πάρτι. Αν και θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον 2 ώρες για να προετοιμάσετε αυτό το κέικ από την αρχή μέχρι το τέλος, υπάρχουν μερικές επιλογές προετοιμασίας παρακάτω για τους πολυάσχολους προγραμματιστές πάρτι.

Κέικ μπισκότου με σοκολάτα

Συστατικά:

Για την τούρτα:

  • 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Για το frosting σοκολάτας:

  • 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πασπαλίζουμε, για διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς: Αλείφετε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών. Πασπαλίστε ελαφρά το τηγάνι με αλεύρι και στη συνέχεια αφαιρέστε τυχόν περίσσεια. Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά: Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι: Στο μπολ ενός μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε το αυγό: Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ξύστε τον πάτο και τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα. Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Χτυπήστε το μείγμα με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα ή το διπλώνουμε απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα, ίσα να ενωθούν και να μην μείνουν λωρίδες αλευριού. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας: Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ψήστε: Πιέστε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ και χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα ή μια σπάτουλα όφσετ για να εξομαλύνετε τη ζύμη σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ψήστε για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.  Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως στο ταψί σε μια σχάρα.

Λιώστε τη σοκολάτα για το frosting: Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε τα σε ριπάς 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας με μια λαστιχένια σπάτουλα ή κουτάλι μετά από κάθε έκρηξη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κρέμα το βούτυρο: Για να φτιάξετε το γλάσο: Σε ένα μίξερ με βάση το εξάρτημα κουπιών ή σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης με μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια: Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη σοκολάτα: Ρίχνουμε τη λιωμένη και κρυωμένη σοκολάτα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μεταξένιο. Σταματήστε και ξύστε τον πάτο και τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα όπως χρειάζεται.

Γεμίστε μια σακούλα σωληνώσεων με γλάσο και σωλήνωση πάνω στο κέικ: Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να χαλαρώσετε το κέικ από τις πλευρές του ταψιού και μεταφέρετε το κέικ προσεκτικά σε ένα πιάτο σερβιρίσματος ή μπορείτε να το σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι. Γεμίστε μια σακούλα σωληνώσεων με ένα μεγάλο άκρο αστεριού με το γλάσο σοκολάτας. Περάστε ροζέτες από γλάσο κατά μήκος της άκρης του κέικ μπισκότων με τσιπ σοκολάτας. Διακοσμήστε με πασπάλισμα. Σερβίρισμα: Για πιο προσεγμένες φέτες μετά τη διακόσμηση, αφήστε το κέικ μπισκότου να κάτσει λίγο πριν το κόψετε. Το έτοιμο κέικ μπισκότων με τσιπ σοκολάτας θα διατηρηθεί για έως και 3 ημέρες, σκεπασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.