Διατροφή

Κέικ: Η καλύτερη συνταγή για κέικ σοκολάτας

Κέικ: Η καλύτερη συνταγή για κέικ σοκολάτας
Κέικ: Αυτό είναι το καλύτερο κέικ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Είναι υπέροχο να ακούτε ότι νόμιζαν ότι το κέικ είναι εξίσου καλό μετά την τελευταία τους μπουκιά όπως νόμιζαν ότι ήταν με την πρώτη τους. Μια μπουκιά από αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας, κάθε άτομο στο τραπέζι σας θα θέλει να το γευτεί! Ξεκινήστε την προετοιμασία!

Συστατικά

Για αυτό το κέικ σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά.

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη
  • σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • μπέικιν πάουντερ
  • μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • σκόνη εσπρέσο – Δίνω περισσότερες πληροφορίες για τη σκόνη εσπρέσο παρακάτω
  • γάλα – μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βουτυρόγαλα, γάλα αμυγδάλου, γάλα βρώμης ή γάλα καρύδας
  • λάδι – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό, κανόλα ή λιωμένο λάδι καρύδας
  • αυγά – κατά το ψήσιμο, μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • βραστό νερό

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμασία. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350º F. Ετοιμάστε δύο φόρμες για κέικ 9 ιντσών ψεκάζοντας με σπρέι ψησίματος ή βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας ελαφρά.

Χτυπήστε τα στεγνά υλικά. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη σκόνη εσπρέσο σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ. Χτυπήστε με το σύρμα για να αναμειχθούν ή, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κουπιών σας, ανακατέψτε με το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενωθούν καλά.

Ανακατέψτε σε υγρά υλικά. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι, τα αυγά και τη βανίλια στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε προσεκτικά βραστό νερό στη ζύμη του κέικ μέχρι να ενωθεί καλά.

Ψήσιμο. Μοιράστε τη ζύμη του κέικ ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο προετοιμασμένες φόρμες για κέικ. Ψήνετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα ή ένα δοκιμαστικό κέικ που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ σοκολάτας.

Αφήστε το να κρυώσει. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, αφαιρείτε από το ταψί και μόλις κρυώσει είναι έτοιμο!