Διατροφή

Δείπνο: Αλμυρό επιδόρπιο με σουφλέ γλυκοπατάτας και marshmallows

Δείπνο: Αλμυρό επιδόρπιο με σουφλέ γλυκοπατάτας και marshmallows
Δείπνο: Αυτή η συνταγή γλυκοπατάτας με marshmallows αγγίζει τη γραμμή ανάμεσα στο συνοδευτικό και το επιδόρπιο.

Αυτή η συνταγή γλυκοπατάτας με marshmallows αγγίζει τη γραμμή ανάμεσα στο συνοδευτικό και το επιδόρπιο. Ο πουρές γλυκοπατάτας αναμειγνύεται με ζάχαρη και μπαχαρικά και στη συνέχεια συμπληρώνονται με marshmallows και ψήνονται όλα μαζί.

Σουφλέ γλυκοπατάτας με marshmallows

Συστατικά συνταγής:

  • 5 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 1  συσκευασία μινιατούρες marshmallows

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις σκεπάσει. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίζετε και πολτοποιείτε.
  • Τοποθετήστε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε καστανή ζάχαρη, μαργαρίνη, χυμό πορτοκαλιού και κανέλα. ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα ταψί 9×13 ιντσών. Από πάνω πασπαλίζετε marshmallows.

  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί η κατσαρόλα και να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα marshmallows, για 25 με 30 λεπτά.