Διατροφή

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα
Carbonara: Με την κρεμώδη υφή και την ανακουφιστική του γεύση, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο ή για ένα οικογενειακό γεύμα το Σαββατοκύριακο.

Τα Spaghetti Carbonara είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που συνδυάζει απλά υλικά σε ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Με την κρεμώδη υφή και την ανακουφιστική του γεύση, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο ή για ένα οικογενειακό ζεστό γεύμα το Σαββατοκύριακο. Δείτε πώς να φτιάξετε αυθεντικά Spaghetti Carbonara στη δική σας κουζίνα.

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ή γκουανσιάλε, κομμένα σε κύβους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι, για γεύση
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ετοιμάστε τα υλικά

Ξεκινήστε βάζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για μελλοντική χρήση και στη συνέχεια στραγγίστε τα μακαρόνια.

Μαγειρέψτε την πανσέτα

Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα κομμένη σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε αυγά και τυρί

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέστε μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού στο μείγμα.

Συνδυάστε τα συστατικά

Ρίξτε γρήγορα στο τηγάνι τα ζεστά, στραγγισμένα μακαρόνια με την πανσέτα και το σκόρδο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ανακατευτούν τα αυγά. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα των αυγών και του τυριού, ανακατεύοντας ζωηρά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Η υπολειπόμενη θερμότητα θα ψήσει τα αυγά απαλά και ομοιόμορφα.

Προσαρμόστε και σερβίρετε

Εάν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε σιγά σιγά λίγο νερό για ζυμαρικά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι. Απολαύστε τη σπιτική σας σπαγγέτι καρμπονάρα με ψωμί ή μια ελαφριά σαλάτα. Αυτό το πιάτο όχι μόνο προσφέρει χαρά σε κάθε μπουκιά, αλλά φέρνει και τις αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας απευθείας στο τραπέζι σας.