Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για όλη την οικογένεια

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για όλη την οικογένεια

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε μία αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.


Δημιουργήστε μία αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Δεν είναι όμως μαγειρεμένα σε σημείο ομελέτας, ίσα ίσα να πήξουν τα αυγά σε σάλτσα. Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στα ζυμαρικά καρμπονάρα, αλλά έχει υπέροχη γεύση, οπότε το έχουμε συμπεριλάβει.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό πανσέτα ή χοντρό κομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • 3 με 4 ολόκληρα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 κιλό σπαγγέτι (ή μπουκατίνι ή φετουτσίνι)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Μέθοδος παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε το νερό των ζυμαρικών: Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερού.)
  • Σοτάρουμε την πανσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο: Όσο το νερό βράζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ή την πανσέτα και μαγειρεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την πανσέτα και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε τα αυγά και το μισό τυρί: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε περίπου το μισό τυρί.
  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά: Μόλις το νερό πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ξηρά ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με πανσέτα ή μπέικον: Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente (ακόμα λίγο σφιχτά, όχι μαλακά), χρησιμοποιούμε λαβίδες για να τα μετακινήσουμε στο μπολ με το μπέικον και το σκόρδο. Αφήνουμε το να στάζει υγρό. Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο μπολ γρήγορα, καθώς θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι ζεστά. Είναι η θερμότητα των ζυμαρικών που θα ζεστάνει αρκετά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε τα πάντα για να συνδυαστούν, αφήνοντας τα ζυμαρικά να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μην πήξουν τα αυγά όταν τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των χτυπημένων αυγών: Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν για άλλη μια φορά. Προσθέτουμε αλάτι για γεύση. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών πίσω στα ζυμαρικά για να μην στεγνώσουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία σαλάτα Ceasar's με ζυμαρικά

Εύκολη και γρήγορη σπαγγέτι μπολονέζ

Τα κατεψυγμένα ή τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα για την υγεία;

Ποιες τροφές δυναμώνουν την καρδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon