Διατροφή

Black forest: Παγωτό χωρίς γλουτένη σε βαζάκια

Black forest: Παγωτό χωρίς γλουτένη σε βαζάκια
Black forest: Δοκιμάστε αυτά τα μοντέρνα βάζα παγωτού με black forest για ένα επιδόρπιο που θα σας αφήσει έκπληκτους!

Θέλετε να γευτείτε ένα νόστιμο, υγιεινό και συνάμα δροσερό παγωτό; Δημιουργήστε παγωτό Black forest σε ατομικά βαζάκια και ενθουσιάστε μικρούς και μεγάλους με αυτή τη συνταγή!

Black forest ice cream

Συνταγή:

  • 1 κούπα κρέμα παχύρρευστη
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα ζάχαρης άχνης χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 180g πακέτο μπράουνις χωρίς γλουτένη
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια χωρίς γλουτένη
  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας, για σερβίρισμα
  • Κεράσια κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσι, για σερβίρισμα

Γρήγορη μαρμελάδα κεράσι:

  • 250 γρ κεράσια κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσι, ξεπαγωμένα, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κσ κορν φλάουρ

Παρασκευή συνταγής:

Φτιάξτε γρήγορη μαρμελάδα κεράσι: Ανακατέψτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Συνδυάστε το κορν φλάουρ και 2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό σε ένα μπολ. Προσθέστε στο μείγμα του κερασιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράστε για 1 με 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ψύξτε τελείως.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Ψιλοκόψτε τα μπράουνις. Μοιράστε τα μισά σε έξι βάζα χωρητικότητας 1 φλιτζάνι για καταψύκτη με καπάκι. Μοιράστε το μισό μείγμα της κρέμας σοκολάτας ανάμεσα σε βάζα. Συμπληρώστε το καθένα με 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα κεράσι και 1 μικρή μεζούρα παγωτό. Επαναλάβετε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά, παραλείποντας το παγωτό. Ασφαλίστε τα . Καταψύξτε για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα εάν το επιτρέπει ο χρόνος.

Ξεβιδώστε τα καπάκια. Συμπληρώστε το καθένα με 1 μικρή μεζούρα παγωτό, τρούφα σοκολάτας και ένα κεράσι. Σταθείτε για 5 έως 10 λεπτά για να μαλακώσει.

Σερβίρετε. Καλή απόλαυση!!!