Διατροφή

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;
Αμύγδαλα ωμά: Τα αμύγδαλα αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες πηγές ενέργειας διατροφικά, με μεγάλη ευελιξία ως προς τις χρήσεις τους.

Έχετε ξεμείνει με μεγάλη ποσότητα από ωμά αμύγδαλα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Νιώθετε πως στερεύετε από ιδέες σιγά σιγά; Κανένα πρόβλημα. Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική διατροφική επιλογή. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην κουζίνα. Επομένως, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απολαύστε αμύγδαλα σε ποικιλία παρασκευών. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες ιδέες, τις οποίες ελπίζουμε να βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσες και γιατί όχι να τις δοκιμάσετε!

Αμύγδαλα: Πού μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

  • Χρησιμοποιήστε τα για την παρασκευή φρέσκου γάλακτος αμυγδάλου.
  • Αλέστε τα σε αλεύρι και χρησιμοποιήστε τα ως προσθήκη για αρτοσκευάσματα και ψωμί.
  • Προσθέστε μερικά σε ένα τηγάνι για stir fry (όχι αργότερα, αλλά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος!)
  •  Πασπαλίστε με ό,τι εσείς θέλετε (γάλα, αυγά, αλεύρι, μέλι) και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ψήστε τα στο φούρνο για ένα νόστιμο σνακ.
  • Φάτε τα όπως είναι για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Ψήστε τα για μικρό χρονικό διάστημα και προσθέστε στα αγαπημένα σας δημητριακά.
  • Κόψτε τα και προσθέστε τα στο αγαπημένο σας σπιτικό μείγμα granola και ψήστε.
  • Εάν υπάρχουν πραγματικά πολλά ακατέργαστα αμύγδαλα, τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο στα όρια του γκαζόν σας για να δημιουργήσετε μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού φράχτη ή/και των συνόρων με βράχους και πέτρες που οριοθετούν τα σύνορα της ιδιοκτησίας του σπιτιού σας.
  • Διακοσμήστε τούρτες, τάρτες, πίτες, κέικ και μπισκότα με σπασμένο αμύγδαλο ή σε φιλέ.
  • Φτιάξτε μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο.
  • Εάν σας αρέσει, μπορείτε να πειραματιστείτε με βούτυρο αμυγδάλου αντί για ταχίνι στο πρωινό.
  • Το αμύγδαλο είναι πάρα πολύ ωραίο σε καλλυντικές κρέμες. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, προσθέσετε έλαιο αμυγδάλου σε προϊόντα ομορφιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία όχι μόνο ως ξηροί καρποί. Μπορούν να γίνουν γάλα, βούτυρο, να χρησιμοποιηθούν ως πρωινό, ως σνακ ή ως επιδόρπιο.