Γενικές Ειδήσεις

Καρκίνος τελικού σταδίου : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Καρκίνος τελικού σταδίου : Παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Καρκίνος τελικού σταδίου : Το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο τελικού σταδίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που αναλύονται παρκάτω.

Ο τερματικός καρκίνος αναφέρεται σε καρκίνο που δεν μπορεί να θεραπευτεί ή να αντιμετωπιστεί. Μερικές φορές ονομάζεται επίσης καρκίνος τελικού σταδίου. Οποιοσδήποτε τύπος καρκίνου μπορεί να γίνει τερματικός καρκίνος. Ο τερματικός καρκίνος είναι διαφορετικός από τον προχωρημένο καρκίνο. Όπως ο καρκίνος του τερματικού, ο προχωρημένος καρκίνος δεν θεραπεύεται.

Αλλά ανταποκρίνεται στη θεραπεία, η οποία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξή της. Ο καρκίνος του τερματικού δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Ως αποτέλεσμα, η θεραπεία του καρκίνου του τερματικού εστιάζεται στο να κάνει κάποιος όσο πιο άνετη γίνεται.

Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής κάποιου με καρκίνο

Ο καρκίνος τερματικού μειώνει το προσδόκιμο ζωής κάποιου. Αλλά το πραγματικό προσδόκιμο ζωής κάποιου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • τον τύπο του καρκίνου που έχουν
  • τη γενική υγεία τους
  • εάν έχουν άλλες καταστάσεις υγείας

Που βασίζονται οι γιατροί για να προσδιορίσουν το προσδόκιμο ζωής

  • Οι γιατροί συχνά βασίζονται σε ένα μείγμα κλινικής εμπειρίας και διαίσθησης όταν καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής κάποιου. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι αυτή η εκτίμηση είναι συνήθως λανθασμένη και υπερβολικά αισιόδοξη.

Κατευθυντήριες γραμμές ερευνητών/γιατρών

  • Για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτού, οι ερευνητές και οι γιατροί έχουν βρει πολλές σειρές κατευθυντήριων γραμμών για να βοηθήσουν τους ογκολόγους και τους παθολόγους γιατρούς να δώσουν στους ανθρώπους μια πιο ρεαλιστική ιδέα του προσδόκιμου ζωής τους. Παραδείγματα αυτών των οδηγιών περιλαμβάνουν:
  • Κλίμακα απόδοσης Karnofsky. Αυτή η κλίμακα βοηθά τους γιατρούς να αξιολογήσουν το συνολικό επίπεδο λειτουργίας κάποιου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Το σκορ δίνεται ως ποσοστό. Όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μικρότερο είναι το προσδόκιμο ζωής.
  • Παρηγορητική προγνωστική βαθμολογία. Αυτό χρησιμοποιεί τη βαθμολογία κάποιου στην κλίμακα απόδοσης του Karnofsky, τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και των λεμφοκυττάρων και άλλους παράγοντες για τη δημιουργία βαθμολογίας μεταξύ 0 και 17,5. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μικρότερο είναι το προσδόκιμο ζωής.

Ακολουθεί βίντεο για τον καρκίνο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΑΕΔ : Άνοιξαν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

Google Doodle: Η UEFA Euro 2020 ξεκινάει

Interamerican : Ψηλά στην αξιοπιστία των πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βέισελ πηγαίνει στο συνεργείο ο αυτοκίνητο του

Elif Επεισόδιο 881 : Η τούρκικη σειρά συνεχίζει να προβάλλεται ακάθεκτα από τους τηλεοπτικούς δείκτες του star και να καθηλώνει το κοινό με τις εξελίξεις που περιμένουν τους ήρωές της.

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Υπερασπίζετε τον Δολοφόνο της Καρολάιν και ξεσηκώνει τους πολίτες

Χρυσηίδα Δημουλίδου : Η πολύ αγαπημένη συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου αποφάσισε να τοποθετηθεί για το θέμα της δολοφονίας που έγινε στα γλυκά νερά και κατάφερε να κάνει πολλούς να ξεσηκωθούν εναντίον της.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Αγκαλιάζονται και κάνουν το insta να πάρει φωτιά

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία : Ένα από τα πιο αγαπημένα αλλά και ταιριαστά ζευγάρια της show-biz, ανεβάζει μαζί φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταφέρνει να πάρουν φωτιά.

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Ερωτευμένοι κι αγκαλιασμένοι μπροστά στον καθρέφτη

Ελένη Φουρέιρα Αλμπέρτο Μποτία: Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια. Μόλις την Πέμπτη (24/06) είδαμε όμως να ποστάρουν την πρώτη τους κοινή φωτογραφία.