ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

HIV : Βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Τα άτομα με HIV , αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα που αντιμετωπίζουν πιο υγιείς ηλικιωμένοι.

Αυτή η εξέλιξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο HIV δεν θεωρείται πλέον ως θανατική ποινή και τα άτομα με HIV μπορούν πλέον να ζήσουν μακρά και σχετικά υγιή ζωή. Η διάρκεια ζωής τους έχει αυξηθεί δραματικά με συνδυασμένη αντιρετροϊκή θεραπεία, ωστόσο ένα χάσμα 8 έως 13 ετών στην επιβίωση επιμένει σε σύγκριση με άτομα χωρίς τον ιό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το 1996 έως το 2011 και εξέτασε το εκτιμώμενο προσδόκιμο ζωής – τον μέσο αριθμό ετών ζωής που απομένει – σε ηλικία 20 ετών σε άτομα με HIV και άτομα που δεν είχαν μολυνθεί. Περιλάμβανε περίπου 25.000 ενήλικες που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV και περισσότερους από 250.000 ενήλικες χωρίς τον ιό, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ηλικία, φύλο, ιατρικό κέντρο και έτος. Όλα τα άτομα ήταν μέλη του Kaiser.
Διχάζετε το προσδόκιμο ζωής
  • Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ ατόμων που έχουν μολυνθεί με HIV και ατόμων που δεν έχουν και που κυμαίνονται από 8 έως 13 χρόνια, ανάλογα με το πότε ξεκινά η αντιρετροϊκή θεραπεία, καθώς και δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες κινδύνου. «Παρατηρήσαμε μια απότομη αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Το 1996-1997 το προσδόκιμο ζωής ήταν 29 χρόνια
  • Το 1996 έως το 1997, το προσδόκιμο ζωής σε ηλικία 20 ετών για άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV ήταν μόλις 19 χρόνια – πράγμα που σημαίνει ότι ένας ασθενής με HIV αναμενόταν να ζήσει έως την ηλικία των 39 ετών. Μέχρι το 2011, ένας ασθενής με HIV θα μπορούσε να αναμένεται να ζήσει έως την ηλικία των 73 ετών.
  • Το μέσο άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό HIV στη Βόρεια Αμερική θα περίμενε να ζήσει έως την ηλικία των 63 ετών. Δεν είναι τίποτα το θαυμαστό, δεδομένου ότι ήμασταν πριν από 20 χρόνια, Είναι μια εκπληκτική ιστορία επιτυχίας για τη βιοϊατρική επιστήμη και έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόησή μας για άλλους ιούς και τις διαδικασίες ασθενειών.

Προσδόκιμο ζωής για ενδοφλέβιους χρήστες ναρκωτικών

  • Οι ενδοφλέβιοι χρήστες ναρκωτικών και οι μη λευκοί ασθενείς αντιμετώπισαν το χειρότερο, με προσδόκιμο ζωής 49 και 58, αντίστοιχα.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βιταμίνες που στηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

O Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Pyatt στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Γυναικεία Ανοργασμία: Αιτίες και Συμπτώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.