ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

HIV : Βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών

HIV : Τα άτομα με HIV , αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα που αντιμετωπίζουν πιο υγιείς ηλικιωμένοι.

Αυτή η εξέλιξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο HIV δεν θεωρείται πλέον ως θανατική ποινή και τα άτομα με HIV μπορούν πλέον να ζήσουν μακρά και σχετικά υγιή ζωή. Η διάρκεια ζωής τους έχει αυξηθεί δραματικά με συνδυασμένη αντιρετροϊκή θεραπεία, ωστόσο ένα χάσμα 8 έως 13 ετών στην επιβίωση επιμένει σε σύγκριση με άτομα χωρίς τον ιό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το 1996 έως το 2011 και εξέτασε το εκτιμώμενο προσδόκιμο ζωής – τον μέσο αριθμό ετών ζωής που απομένει – σε ηλικία 20 ετών σε άτομα με HIV και άτομα που δεν είχαν μολυνθεί. Περιλάμβανε περίπου 25.000 ενήλικες που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV και περισσότερους από 250.000 ενήλικες χωρίς τον ιό, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ηλικία, φύλο, ιατρικό κέντρο και έτος. Όλα τα άτομα ήταν μέλη του Kaiser.
Διχάζετε το προσδόκιμο ζωής
  • Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ ατόμων που έχουν μολυνθεί με HIV και ατόμων που δεν έχουν και που κυμαίνονται από 8 έως 13 χρόνια, ανάλογα με το πότε ξεκινά η αντιρετροϊκή θεραπεία, καθώς και δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες κινδύνου. «Παρατηρήσαμε μια απότομη αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Το 1996-1997 το προσδόκιμο ζωής ήταν 29 χρόνια
  • Το 1996 έως το 1997, το προσδόκιμο ζωής σε ηλικία 20 ετών για άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV ήταν μόλις 19 χρόνια – πράγμα που σημαίνει ότι ένας ασθενής με HIV αναμενόταν να ζήσει έως την ηλικία των 39 ετών. Μέχρι το 2011, ένας ασθενής με HIV θα μπορούσε να αναμένεται να ζήσει έως την ηλικία των 73 ετών.
  • Το μέσο άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό HIV στη Βόρεια Αμερική θα περίμενε να ζήσει έως την ηλικία των 63 ετών. Δεν είναι τίποτα το θαυμαστό, δεδομένου ότι ήμασταν πριν από 20 χρόνια, Είναι μια εκπληκτική ιστορία επιτυχίας για τη βιοϊατρική επιστήμη και έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόησή μας για άλλους ιούς και τις διαδικασίες ασθενειών.

Προσδόκιμο ζωής για ενδοφλέβιους χρήστες ναρκωτικών

  • Οι ενδοφλέβιοι χρήστες ναρκωτικών και οι μη λευκοί ασθενείς αντιμετώπισαν το χειρότερο, με προσδόκιμο ζωής 49 και 58, αντίστοιχα.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βιταμίνες που στηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

O Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Pyatt στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Γυναικεία Ανοργασμία: Αιτίες και Συμπτώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πίνοντας περισσότερο καφέ μειώνετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Η ανάλυση τριών μεγάλων μελετών για τις καρδιακές παθήσεις διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ - με καφεΐνη - συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη όχι μόνο δεν έχει το ίδιο όφελος, αλλά μπορεί και να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Κολπική ξηρότητα : Η κολπική ξηρότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους.