Συνέδρια

Άνοιξε τις πόρτες το συνέδριο Financial Times-Υγεία

Άνοιξε τις πόρτες το συνέδριο Financial Times-Υγεία

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά άνοιξε τις πόρτες του το συνέδριο «Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe» στην Αθήνα από τους Financial Times, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία ∆ιοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και την Boussias Communications.

∆ιακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας βρίσκονται σήμερα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental της Αθήνας και στο συνέδριο «Shaping a healthier Nation, Shaping a healthier Europe». Το Συνέδριο πραγματοποιειται με τη συνδρομή του εξειδικευμένου καθημερινού newsletter για την υγεία, Health Daily, έχει ως κύριο θέμα του την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στο χώρο της Υγείας.

Μεταξύ των διακεκριμένων ξένων ομιλητών περιλαμβάνονται: Η Jane Griffiths, Co- chair of the joint Executive Committee of PhRMA and EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, Group Company Chairman of Janssen EMEA (Europe, the Middle East and Africa), Chair of the Europe Committee of the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA).

Ο Aaron Reeves, Researcher, Quantitative Sociology, Oxford University, μέλος της ομάδας ερευνητών που εξετάζουν τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα και των οποίων οι δημοσιεύσεις στην επιθεώρηση «The Lancet» έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ο George Tsakos, Senior Lecturer, Department of Epidemiology and Public Health, University College London (UCL), London, United Kingdom, ο οποίος έχει μελετήσει θέματα κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην υγεία, καθώς και ο Καθηγητής Mark Lawler, European Cancer Concord Project Lead. Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα εκπροσωπήσει ο ∆ρ. Άγις Τσουρός, ενώ σημαντική είναι η παρουσία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα του EMA, τον οποίο θα εκπροσωπήσει η Dr Isabelle Moulon, Head of Department, Patients and Healthcare Professionals, European Medicines Agency. Τη θέση των ασθενών θα αναλύσει ο Stanimir Hasurdjiev, εκπρόσωπος του European Patients Forum.

Τη σημαντική διεθνή του εμπειρία θα μοιραστεί με το κοινό του συνεδρίου ο Haseeb Ahmad, CEO, Greece, Cyprus and Malta, MSD. Ειδική θέση στο συνέδριο κατέχει το θέμα της Πρόσβασης στη Καινοτομία, το οποίο θα αναπτύξουν με ομιλίες τους: Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ο Jeroen Commissaris, President & Managing Director, AstraZeneca Greece, o Pascal Apostolides, General Manager, AbbVie Pharmaceuticals S.A., Vice President SFEE (Hellenic Association of Pharmaceutical Companies), Member of the Executive Committee of the PhRMA Innovation Forum (PIF), ο Μιχάλης Καραμούζης, Medical Oncologist, Ass. Professor, Department of Biological Chemistry, Medical School, University of Athens, Member of National Ethics Committee, καθώς και ο εκπρόσωπος του EPF. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης οι: ∆ημήτριος Κοντός, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, Γιώργος Βελιώτης, πρόεδρος του Insurance Europe Health Committee, κ.ά. Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί έρευνα της IPSOS, με τίτλο: «Socioeconomic inequalities in health: The perspective of Health professionals and Greek citizens», η οποία διενεργήθηκε ειδικά για το συνέδριο των Financial Times και η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο HACRO CLINICAL TRIALS FORUM 

Ο ιός HIV, η ηπατίτιδα Β και η ηπατίτιδα C μπορούν να ανιχνευθούν από μία μόνο σταγόνα αίματος, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

"Αύξηση της ζήτησης για αντιιικά κορωνοϊού και για φάρμακα κατά της φυματίωσης" επισημαίνει ο Στυλιανός Λουκίδης

Σε ό,τι αφορά τη φυματίωση και τις ελλείψεις αντιφυματικών φαρμάκων, οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν τα υπάρχοντα φάρμακα για προστασία του ευάλωτου πληθυσμού και ότι η διάθεσή τους στους ασθενείς γίνεται στην κυριολεξία «χάπι-χάπι», ενώ, στην πραγματικότητα οι ανάγκες είναι τριπλάσιες, ίσως και πενταπλάσιες από αυτές που βλέπουμε.

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα«Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε για την πανδημία κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις»

Απαντώντας σε όσους είχαν υποστηρίξει ότι η COVID-19 είναι μια απλή γριπούλα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, έχει 30 με 56 φορές παραπάνω υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την γρίπη Η1Ν1 του 2009.

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

21ο Συνέδριο HealthWorld 1: The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου το 21ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.