Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Υποστηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη,

Η Νοvo Nordisk Hellas στηρίζει τις δράσεις των Δημοτικών Ιατρείων τουΔήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσουτου Σακχαρώδους Διαβήτη . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα τηςΠαγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη για το 2019, εκτιμάται ότι περισσότερα από 463 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Χωρίς επαρκή δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη,προβλέπεται πως 578 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έως το2030, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 700 εκατομμύρια έως το 2045.1Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 90%) τωνδιαβητικών παγκοσμίως, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ζει στα αστικά κέντρα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των μοναδικών πασχόντων στην Ελλάδα πουέχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτηανέρχεται στους 973.806.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εν μέσω τουδεύτερου κύματος της πανδημίας της νόσου COVID-19, συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, τηςκαρδιαγγειακής νόσου και της παχυσαρκίας με στόχο την βελτίωση της υγείας του γενικούπληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας και Παιδείας του ΔήμουΑθηναίων, η Novo Nordisk Hellas προσφέρει στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων 5.000
test μέτρησης σακχάρου αίματος, τους αντίστοιχους μετρητές σακχάρου, καθώς και μίαζυγαριά με δυνατότητα μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος του εκάστοτεεξεταζόμενου. Η δράση στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών τωνεπτά δημοτικών διαμερισμάτων της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρηδιάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη.Η Novo Nordisk Hellas θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης καιευαισθητοποίησης του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και ΔημόσιαςΥγείας για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και τηςπαχυσαρκίας, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των νόσωναυτών, καθώς και τη βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού της Αθήνας. Μπορούμε να «Αλλάξουμε το Διαβήτη»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Novo Nordisk: Τα αποτελέσματα της μελέτης CAPTURE για την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη

Novo Nordisk: Πρωτοβουλίες της στρατηγικής ‘Defeat Diabetes’

Novo Nordisk Hellas: Υποστηρίζει Καμπάνια για την προστασία των διαβητικών από τον κορονάΐό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  Στηρίζει την επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Action Aid Hellas στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας». Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο πρώτος κύκλος αυτής είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.

DEMO ABEE : Στηρίζει πρόγραμμα για  ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και  πολιτισμό

Για 3η συνεχή χρονιά η DEMO ABEE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής  υπευθυνότητας, στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη στο πρόγραμμα της «Ο Πολιτισμός πιο κοντά σε Όλους».

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.