Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Υποστηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη,

Η Νοvo Nordisk Hellas στηρίζει τις δράσεις των Δημοτικών Ιατρείων τουΔήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσουτου Σακχαρώδους Διαβήτη . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα τηςΠαγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη για το 2019, εκτιμάται ότι περισσότερα από 463 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Χωρίς επαρκή δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη,προβλέπεται πως 578 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έως το2030, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 700 εκατομμύρια έως το 2045.1Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 90%) τωνδιαβητικών παγκοσμίως, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ζει στα αστικά κέντρα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των μοναδικών πασχόντων στην Ελλάδα πουέχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτηανέρχεται στους 973.806.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εν μέσω τουδεύτερου κύματος της πανδημίας της νόσου COVID-19, συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, τηςκαρδιαγγειακής νόσου και της παχυσαρκίας με στόχο την βελτίωση της υγείας του γενικούπληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας και Παιδείας του ΔήμουΑθηναίων, η Novo Nordisk Hellas προσφέρει στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων 5.000
test μέτρησης σακχάρου αίματος, τους αντίστοιχους μετρητές σακχάρου, καθώς και μίαζυγαριά με δυνατότητα μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος του εκάστοτεεξεταζόμενου. Η δράση στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών τωνεπτά δημοτικών διαμερισμάτων της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρηδιάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη.Η Novo Nordisk Hellas θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης καιευαισθητοποίησης του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και ΔημόσιαςΥγείας για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και τηςπαχυσαρκίας, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των νόσωναυτών, καθώς και τη βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού της Αθήνας. Μπορούμε να «Αλλάξουμε το Διαβήτη»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Novo Nordisk: Τα αποτελέσματα της μελέτης CAPTURE για την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη

Novo Nordisk: Πρωτοβουλίες της στρατηγικής ‘Defeat Diabetes’

Novo Nordisk Hellas: Υποστηρίζει Καμπάνια για την προστασία των διαβητικών από τον κορονάΐό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα από την L'Oréal Hellas

Περιβαλλοντικές στοχευμένες δράσεις, συνδυαζόμενες με την επιχειρηματικότητα, προτάσσει έως το 2030 ο πολυεθνικός όμιλος L’oreal. Σε αυτόν τον άξονα εντάσσονται και οι επιμέρους δράσεις της L'Oréal Hellas, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος "L'Oréal for the Future", που ολοκληρώνεται το 2030.

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.