Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Νοvo Nordisk Hellas : Υποστηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη,

Η Νοvo Nordisk Hellas στηρίζει τις δράσεις των Δημοτικών Ιατρείων τουΔήμου Αθηναίων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσουτου Σακχαρώδους Διαβήτη . Σύμφωνα με τα στοιχεία του Άτλαντα τηςΠαγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη για το 2019, εκτιμάται ότι περισσότερα από 463 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Χωρίς επαρκή δράση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του σακχαρώδους διαβήτη,προβλέπεται πως 578 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έως το2030, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 700 εκατομμύρια έως το 2045.1Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 90%) τωνδιαβητικών παγκοσμίως, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ζει στα αστικά κέντρα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, το πλήθος των μοναδικών πασχόντων στην Ελλάδα πουέχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτηανέρχεται στους 973.806.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εν μέσω τουδεύτερου κύματος της πανδημίας της νόσου COVID-19, συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, τηςκαρδιαγγειακής νόσου και της παχυσαρκίας με στόχο την βελτίωση της υγείας του γενικούπληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υγείας και Παιδείας του ΔήμουΑθηναίων, η Novo Nordisk Hellas προσφέρει στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων 5.000
test μέτρησης σακχάρου αίματος, τους αντίστοιχους μετρητές σακχάρου, καθώς και μίαζυγαριά με δυνατότητα μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος του εκάστοτεεξεταζόμενου. Η δράση στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών τωνεπτά δημοτικών διαμερισμάτων της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρηδιάγνωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη.Η Novo Nordisk Hellas θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης καιευαισθητοποίησης του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και ΔημόσιαςΥγείας για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, της καρδιαγγειακής νόσου και τηςπαχυσαρκίας, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των νόσωναυτών, καθώς και τη βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού της Αθήνας. Μπορούμε να «Αλλάξουμε το Διαβήτη»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Novo Nordisk: Τα αποτελέσματα της μελέτης CAPTURE για την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη

Novo Nordisk: Πρωτοβουλίες της στρατηγικής ‘Defeat Diabetes’

Novo Nordisk Hellas: Υποστηρίζει Καμπάνια για την προστασία των διαβητικών από τον κορονάΐό

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας. Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas τιμήθηκε με το Βραβείο Νικολάου Καρόλου

Η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα της εταιρείας Pfizer Hellas τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχετικού Πίνακα Τιμωμένων για το έτος 2020.

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τις κοινωνικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση του COVID-19 και με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ως ευπαθή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Johnson & Johnson στην Ελλάδα προσέφεραν Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αγάπης στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας στην περιοχή της Αττικής.

Roche Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2020

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν διαδικτυακά τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τον μη-κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχοντας στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, από το 2003, η εταιρεία στηρίζει φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.